قراکند

قراکند

معنی کلمه قراکند در لغت نامه دهخدا

قراکند. [ ق َ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان آختاچی بوکان بخش بوکان شهرستان مهاباد. واقع در14000گزی شمال باختری بوکان و 13500گزی باختر شوسه ٔبوکان به میاندوآب. موقع جغرافیایی آن کوهستانی و معتدل و مالاریایی است. سکنه آن 302 تن است. آب آن ازسیمین رود و محصول آن غلات ، توتون ، حبوبات و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی آنان جاجیم بافی است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).
قراکند. [ ق َ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان سردرود بخش رزن شهرستان همدان. واقع در 28000گزی باختر رزن و 18000گزی شمال کبودراهنگ. موقع جغرافیایی آن جلگه و سردسیر است. سکنه آن 444 تن است. آب آن از رودخانه دمق ، محصول آن غلات ، شغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان گلیم بافی است. راه مالرو دارد و تابستان از کبودراهنگ اتومبیل میتوان برد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).
قراکند. [ ق َ ک َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان چاردولی بخش اسدآباد شهرستان همدان واقع در 25000 گزی شمال قصبه اسدآباد و 60 هزارگزی جنوب باختر شوسه همدان به قروه. موقع جغرافیایی آن کوهستانی سردسیر و سکنه آن 29 تن است. آب آن از چشمه و محصول آن غلات ، لبنیات ، انگور، صیفی و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان قالی بافی است. راه مالرو دارد. طایفه چمور تابستان برای تعلیف احشام به آنجا میروند. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).

معنی کلمه قراکند در دانشنامه عمومی

قراکند (رزن). قراکند، روستایی در دهستان بغراطی بخش بغراطی شهرستان رزن در استان همدان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۸۸۰ نفر ( ۲۰۵ خانوار ) بوده است.

جملاتی از کاربرد کلمه قراکند

تپه قراکند مربوط به دوره اشکانیان - دوره ساسانیان - دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان اسدآباد، بخش چهاردولی، روستای قراکند واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ بهمن ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۳۴۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.