نیمه کار. [ م َ / م ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان کرانی شهرستان بیجار. در 18هزارگزی شرق حسن آباد سوگند و 2هزارگزی رودخانه قزل اوزن و در منطقه کوهستانی سردسیری واقع است و 300 تن سکنه دارد. آبش از رودخانه قزل اوزن و چشمه ، محصولش غلات و لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری و قالیچه و جاجیم بافی است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ). نیمه کار. [ م ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان باباجانی بخش ثلاث شهرستان کرمانشاهان که در 7هزارگزی جنوب ده شیخ ، کنار رودخانه گردی قاسمان و در منطقه کوهستانی گرمسیری واقع است و 200 تن سکنه دارد. آبش از گردی قاسمان و چشمه ، محصولش غلات ، حبوبات ، لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ). نیمه کار. [ م ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان باباجانی بخش ثلاث شهرستان کرمانشاه. در 41هزارگزی جنوب شرقی ده شیخ ، 5هزارگزی قلعه میرآباد، و در منطقه کوهستانی سردسیری واقع است و یکصد تن سکنه دارد. آبش از چشمه ، محصولش غلات ، حبوبات ، صیفی ، توتون ، لبنیات ، مختصر میوه جات و شغل اهالی زراعت و گله داری است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ). نیمه کار. [ م ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان خمیر بخش مرکزی شهرستان بندرعباس.در 54هزارگزی غرب بندرعباس و 4هزارگزی راه فرعی خمیر به بندرعباس در جلگه گرمسیری واقع است و دارای 548 تن سکنه است. آبش از چاه ، محصولش خرما و غلات و شغل اهالی زراعت است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8 ).
معنی کلمه نیمه کار در فرهنگ فارسی
دهی است از دهستان خمیر بخش مرکزی شهرستان بندر عباس در ۵۴ هزار گزی غرب بندر عباس و ۴ هزار گزی راه فرعی خمیر ببندر عباس در جلگه گرمسیری واقع است و آبش از چاه محصولش خرما و غلات ٠ شغل اهالی زراعت است ٠
معنی کلمه نیمه کار در دانشنامه عمومی
نیمه کار، روستایی در دهستان لاتیدان بخش کهورستان شهرستان خمیر در استان هرمزگان ایران است. این روستا، مرکز دهستان لاتیدان است. این روستا در ۶۵ کیلومتری شهر بندرخمیر قرار گرفته است. در روستای نیمه کار چشمه آب گرم به نام سیاه کُش وجود دارد که از بکرترین مناطق روستا است. همچنین پلی تاریخی درنزدیکی این روستا وجود دارد به نام پل لاتیدان که در دوران صفویه ساخته شده است. نیمه کار همچنین زادگاه پهلوان است که اولین بار در دوران صفویان در طی حمله شاه عباس به پرتغالی ها شکل گرفت که وظیفه اش حفاظت و نگه داردی از شاه راه لاتیدان بود و همچنین حفظ امنیت منطقه لاتیدان؛ امروزه از لاتیدان قدیم تنها پل بزرگ لاتیدان بجای مانده است که یکی از جاذبه های گردشگری استان هرمزگان است که در زمان شاه عباس برای عبور نیروهای نظامی از رودخانه بزرگ نیمه کار که در فصل های بارانی هرمزگان بیشتر شبیه به دریاچه است تا رودخانه برای حمله به بندرعباس توسط مهندسان نظامی ایران ساخته شد که به عنوان طولانی ترین پل عهد قدیم و ایران شناخته شده است. این پل هنوز هم یکی از جاذبه های جنوب ایران و استان هرمزگان است که در نیمه کار قرار دارد که البته این پل کمتر شناخته شده است و هنوز خیلی از ایرانی ها اطلاعاتی در مورد لاتیدان ندارند ولی به دلیل باران های زیاد و طغیان رود، بخش زیادی از آن تخریب شده است و متأسفانه از زمان ساخت تا الان مورد همت و تعمیر قرار نگرفته است اما قسمتی های از آن توسط مردم نیمه کار تعمیر و نگه داری شده است اما میراث فرهنگی هنوز توجه ای جدی برای نگه داری از این پل تاریخی از خود نشان نداده است. در زمان های قدیم مردم روستا به کارهایی نظیر کشاورزی، دامداری و… مشغول بودند. در آن زمان، بزرگ مردهایی در روستا وجود داشت که دارای زمین کشاورزی زیادی بودند و مشخصا نمی توانستند همهٔ زمین ها را کشت کنند و در این میان بعضی از مردم که ضعیف تر بودند به صورت نیمه کاری آن جا مشغول بودند یعنی، بر روی زمین های بزرگ مردان کار می کردند و محصول را با هم نصف می کردند و از آنجا اسم این روستا، نیمه کار شد. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۱٬۷۸۷ نفر ( ۴۸۹ خانوار ) بوده است.
جملاتی از کاربرد کلمه نیمه کار
از قدیمیترین نوع رقص ایرانیست که با برگفته شدن از آیین و سنت ایران در محفلها و دربارها به نمایش درمیآمد. رقصندگان بسیاری تلاشهایی برای جمعآوری فرم و تدوین و ایجاد اصول تکنیکی در این نوع رقص پیش از انقلاب ایران داشتند که پس از انقلاب نیمه کار ماند.
تل نیمه کار مربوط به دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در نی ریز، مجاور باغ فائره و نیمه کارو خواجه زاده واقع شده و این اثر در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۰۸۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در مورد فعالیت سیاسی وی نوشتهاند: «به جرأت میتوان گفت که شکلگیری دوبارهٔ چریکهای فدایی خلق ایران و حتی جانگیری مجدد آن بعد از انشعاب، بر گردن بیژن بوده است. به عبارت روشنتر، در سال پنجاه و هشت، نیمه کار به عهدهٔ وی بوده، ولی نزدیک به یک دهه، تمامی کارهای سیاسی – تئوریک چریکهای فدایی خلق ایران، از آن بیژن است. وی بار دیگر جریانهای در هم ریخته و بیرمق را جمع و جور و رمقدار کردهاست؛ بنابراین، لازم به تأکید است بههمان دلیلی که تئوری مبارزه مسلحانه با نام مسعود احمدزاده و پویان تنیده شدهاست، جانگیری دوبارهٔ چریکهای فدایی خلق ایران، با نظرات و ارزیابیهای سیاسی – تئوریک بیژن هیرمنپور رقم خوردهاست.»
سایر نتایج: بلغارستان ۳–۰ برزیل (۲۵–۲۱، ۲۵–۲۰، ۲۵–۱۹)، بلغارستان ۳–۰ آمریکا (۲۵–۲۳، ۲۵–۲۱، ۲۵–۲۳)، برزیل ۳-۰ آمریکا (۲۸–۲۶، ۲۶–۲۴، ۲۵–۱۹) به این ترتیب بلغارستان با هفت امتیاز، ایران با پنج امتیاز (از دو بازی)، برزیل با سه امتیاز (از دو بازی) و آمریکا بدون امتیاز به کار خود پایان دادند. به دلیل نیمه کار ماندن بازی ایران و برزیل رده بندی پایانی مسابقات اعلام نشد.
این قلعه در زمان داوود خان (۱۹۷۵میلادی) توسط یونسکو شروع به مرمت آن گردید که متأسفانه به دلیل رویکار آمدن رژیم کمونیستی نیمه کار ماند.
احمدرضا احمدی در نوشته « حقیقت تلخ است» برای ویژه نامه کتاب « نوشتن با دوربین» درباره این فیلم و دلایل نیمه کار ماندن آن می نویسد:« [گلستان درباره این فیلم] گفت: پس از مقداری فیلمبرداری متوجه شدم که پرویز بهرام با آن صدای مکتب نوشین نمیتواند نقش راننده را بازی کند (گلستان به دوبلور و صداگذاری در استودیو اعتقادی نداشت) و مجبور شدم فیلم را تعطیل کنم. برخی از هنرپیشه ها هم مدام در چادر اکبر مشکین می رفته اند و گلستان از معتاد شدن آنها نگران شده بود.»