نودل
معنی کلمه نودل در فرهنگ فارسی
معنی کلمه نودل در دانشنامه عمومی
در انگلیسی آمریکایی، نودل یک واژه فراگیر برای محصولات فرآوری شده خمیر آرد است. در انگلیسی بریتانیایی واژه نودل به طور کلی به غذایی از خمیر آرد اشاره دارد که به شکل نواری نازک و بلند است. در هنگام بحث دربارهٔ نودل باید، ترکیبات و خاستگاه جغرافیایی و فرهنگی مدنظر گرفته شود.
در فرهنگ ژاپنی، هرت کشیدن و ملچ ملچ کردن نودل نشانه لذت بردن و قدردانی از میزبان است.
نودل جایگاه قابل توجهی در فرهنگ آشپزی ژاپن دارد. در اینجا چند جنبه کلیدی از مفهوم نودل در ژاپن آورده شده است:
• تنوع: ژاپن طیف گسترده ای از انواع نودل را ارائه می دهد که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد و تنوع منطقه ای خود را دارند. برخی از انواع پرطرفدار عبارتند از: رامن ( نودل بر پایه گندم که در آبگوشت سرو می شود ) ، اودون ( نودل گندم غلیظ که اغلب در آبگوشت داغ مبتنی بر سویا سرو می شود ) ، سوبا ( نودل گندم سیاه که گرم یا سرد سرو می شود ) و برخی ( نودل های گندم نازک که معمولاً سرد سرو می شوند ) .
• تهیه: نودل در ژاپن به دقت آماده می شود تا به بافت و طعم عالی برسد. آنها معمولاً از مواد با کیفیت بالا ساخته می شوند و با دقت ورز داده می شوند، رول می شوند و برش می دهند یا شکل می دهند. به طور سنتی، بسیاری از مناطق ژاپن تکنیک های خاص خود را برای تهیه نودل دارند.
• آب گوشت و تاپینگ: آب گوشتی که نودل ژاپنی را همراهی می کند، نقش مهمی در طعم کلی آنها دارد. بسته به نوع نودل، آبگوشت را می توان با سس سویا، میسو، نمک یا حتی کاری طعم دار کرد. نودل ها را اغلب با چاشنی های مختلف مانند گوشت خوک، پیاز سبز، شاخه های بامبو، جلبک دریایی، تخم مرغ آب پز یا تمپورا تزئین می کنند.
• آداب غذا خوردن: هنگام لذت بردن از نودل در ژاپن، دستورالعمل های آداب خاصی وجود دارد که باید رعایت کنید. خوردن نودل نه تنها قابل قبول است، بلکه به عنوان راهی برای افزایش طعم و نشان دادن قدردانی نیز دیده می شود. همچنین مرسوم است که از چاپستیک برای خوردن رشته فرنگی استفاده می شود.
جملاتی از کاربرد کلمه نودل
· کنافه خشک (عربی: خشنة): پوستههای ساخته شده از رشتههای نودل باریک و دراز
در ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۹ بههمراه بکی جی، تکآهنگ سوپ نودل مرغ را منتشر کرد که در جایگاه ۸۱اُم ۱۰۰ آهنگ داغ بیلبورد جای گرفت. این آهنگ با بیش از ۹ میلیون استریم و ۱۱ هزار دانلود در رتبه ۸۱ چارت بیلبورد قرار گرفت و جی هوپ را تبدیل به ششمین هنرمند کره ای و اولین عضو بی تی اس کرد که در یک فعالیت خارج از گروه در بیلبورد ۱۰۰ قرار میگیرد.
دستفروشان غذاهای محلی را روی اجاقهای شناوری که در قایقهایشان قرار دارد، میپزند. غذاهای گوناگونی از گوشت سنتی تایلندی تا غذاهای گیاهی مانند سالاد پاپایا عرضه میشوند. نودل قایقی و دسرهای سنتی تایلندی نیز برای خوردن در دسترس هستند.
سس اردک (یا سس نارنجی ) چاشنی با طعم ملس و ظاهر نارنجی شفاف شبیه به ژله نازک است. این غذا در رستورانهای چینی آمریکایی ارائه میشود و به عنوان دیپ برای غذاهای سرخشده مانند استریپهای ونتون ، رول بهاری ، رول تخممرغ ، اردک، مرغ، ماهی، یا با برنج یا نودل استفاده میشود. اغلب در بسته های تک وعده ای همراه با سس سویا ، خردل ، سس تند یا پودر فلفل قرمز ارائه می شود. می توان از آن به عنوان لعاب در غذاهایی مانند مرغ استفاده کرد. برخلاف نامش، سس با استفاده از گوشت اردک تهیه نمی شود. بلکه به این دلیل نامگذاری شده است که یک همراه معمولی برای غذاهای اردک به سبک چینی است.
غذاهای معرف سوبا، نودل سرد، که در توکیو بهترین است، تمپورا اودن و سوشی هستند.
· کنافه پیچیده شده (رپ) (عربی: مبرومة): این نوع با نودل آماده میشود
جی-هوپ نخستین میکستیپ انفرادی خود را با عنوان دنیای هوپ، در سال ۲۰۱۸ منتشر کرد. این آلبوم بازخوردهای مثبتی را از منتقدین موسیقی دریافت کرد و در جایگاه ۳۸ بیلبورد ۲۰۰ ایالات متحده قرار گرفت؛ در آن زمان این بالاترین جایگاهی بود که یک هنرمند تکخوان کرهای، در این جدول به آن دست یافت. او اولین عضو بیتیاس بود که در سال ۲۰۱۹، با تکآهنگ «سوپ نودل مرغ» وارد جدول ۱۰۰ آهنگ داغ بیلبورد شد. این ترانه که بکی جی نیز در آن حضور داشت، در رتبهٔ ۸۱ این جدول قرار گرفت. جی-هوپ در ۱۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، نخستین آلبوم استودیویی خود را با عنوان جک این د باکس منتشر کرد.
اما مشکل اینجا تمام نشد. ژاپنی ها که نان در رژیم غذایی شان جای زیادی نداشت نمیتوانستند آرد گندم را مصرف کنند. وضعیت مدتی به همین منوال بود تا وقتی که در سال ۱۹۵۸ مموفوکو آندو نودل درست شده با آرد گندم به نام رامن را اختراع کرد و ژاپن را از قحطی نجات داد.