نمک زده
معنی کلمه نمک زده در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه نمک زده
برای تهیه این غذا پس از باز کردن شکمِ ماهی (اغلب ماهی قزلآلا)، به آن با نسبت مشخصی آرد و نمک زده و آن را روی صفحه فلزی گردی به نام ساج پهن و کباب میکنند. عدم استفاده از هرگونه روغن و غیر مستقیم بودن حرارت در این روش پخت، آن را به یکی از سالمترین روشهای طبخ ماهی با حفظ حداکثری مواد مغذی بدل کردهاست.
بر سر خوان آرزو همه شب شکم آز را نمک زده ایم
زمان درست کردن اومه بوشی در ماه ژوئن و هنگام رسیدن آلو است که پس از بخارپز کردن آلو آن را نمک زده و سه روز در مقابل آفتاب خشک میکنند. اومهبوشی آماده شده ۲۰ درصد وزنشان را نمک تشکیل میدهد. هر چه مقدار نمک کمتر باشد مدت حفظ اومه کمتر است. اومهبوشیهایی که با برگ شین به رنگ قرمز در میآیند را شیسواومه میگویند. اومهبوشیهایی که با کونبو (یک نوع جلبک دریایی) مزه داده شدهاند، کونبواومه نام دارند. از کاتسواوبوشی و عسل نیز برای مزه دادن استفاده میشود. اومهبوشی یکی از غذاهای ملی ژاپن بهشمار میآید.
در روش سنتی ترشی انداختن میوه و سبزیجات در آب نمکی که با ۲۰ الی ۴۰ گرم بر لیتر نمک درست شدهاست ریخته یا آنها را تکهتکه کرده و نمک زده و مانند آماده کردن زاواکراوت با قرار دادن سنگهای مسطحی روی مواد آنها را در زیر آب نگه میدارند. دری با دریچه هوا یا یک در محکم هم میتواند مورد استفاده قرار گیرد در صورتی که در بتواند فشاری را که در اثر ایجاد کربن دیاکسید تولید شده آزاد سازد. هنگام استفاده از ظرف باز برای دور کردن حشرات باید روی آن را با پارچه بپوشانید. ممکن است کپک یا مخمر سفید کاهم روی مایع تشکیل شود که در این صورت باید آن را برداشت. مخمر سفید کاهم بیضرر است ولی ممکن است مزه بدی را تولید کند.
این سالاد به دلیل محتویاتی که دارد، به عنوان نوعی سالاد رژیمی و در صورت حذف گوشت یا تخم مرغ، غذای مناسبی برای گیاهخواران است. برای اضافه کردن گوشت به این غذا، ابتدا باید گوشت را خرد کرده و با محتویات دیگر مخلوط کرد. سبزیجات این سالاد را میتوان با کلم و هویج آبپز نیز جایگزین کرد. در ترکیب این سالاد همچنین میتوان از پنیر پارمسان، گوشت نمک زده و شکر سفید نیز استفاده کرد. در لایههای زیرین معمولاً گوشت و کلم و پنیر قرار داده میشود.