مینایی. ( ص نسبی ) منسوب به مینا. لاجوردی. همچون مینا. به رنگ مینا. سبزرنگ. مینائی : تا باغ پدید آرد برگ گل مینایی تا ابر فروبارد ثاد و نم آزاری.منوچهری.رجوع به مینائی شود.
جملاتی از کاربرد کلمه مینایی
در کاشیهای دوره سلجوقی از تکنیک مینایی استفاده شدهاست. این تکنیک شامل استفاده از هفت رنگ است، با رنگهای آبی، سبز و فیروزه ای که روی یک زیر لایه قرار داده شده و پخته شدهاست. سپس رنگهای دیگری مانند زرد، قرمز، سفید، سیاه و گاهی طلایی روی این قسمت اعمال میشده و در دمای پایین دوباره پخته میشدند.
در شهریور ۱۳۹۵ توسط سازمان زیباسازی شهر تهران از مالک آن خریداری شد تا پس از مرمت و بازسازی به امور فرهنگی اختصاص یابد. خانه مینایی به عنوان موزهی خیابان ولیعصر در شانزدهم مهر ماه سال ۱۳۹۸ توسط محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران افتتاح گردید.
مانده ته مینایی از درد و شراب زندگی یک دو روزی نیز با آن کامرانی میکنیم
خانه مینایی روزگاری جزو املاک منیرالسلطنه مادر کامران میرزا، نایب السلطنه و پسر سوم ناصرالدین شاه بود. پس از فوت کامران میرزا، زمینهای این محله به عبدالحسین میرزا فرمانفرما نوه سردارعباسمیرزا، یکی از شاهزادههای قاجاری و نخستوزیر ایران فروخته شد. خانه مینایی، پس از چندین بار دستبهدستشدن، فرهاد مینایی در سال ۱۳۴۵ آن را از تقیرضا، یکی از قصابهای معروف تهران، به قیمت ۱۴۰ هزار تومان خریداری کرد
ساناز مینایی نویسنده، محقق و مدرس در حوزه آشپزی، نخستین تولیدکنندهٔ برنامههای آشپزی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی اوایل دهه هفتاد است.
فیلم مستند «راوی جاده ابریشم» توسط بابک مینایی مستندساز ایرانی، کارگردانی و تهیه شده که نمایهای از زندگی شخصی و ارتباطات و فعالیتهای هنری این پیشکسوت عرصه دوبلاژ ایران، بهشمار میرود. در این مستند با پسر او، آرش بهرام، منوچهر والیزاده، ایرج رضایی، بهروز رضوی، غلامعلی افشاریه، مریم نشیبی، و شاهرخ نادری گفتگو شدهاست.
مناز ای گنبد مینا به رفعت کاین خم گردون حبابی بیشتر نبود خم مینایی ما را
لب نیالایی به می کز روز شد رسوایی دهر صبحدم چون جام مهر از چرخ مینایی گرفت
می شود فاخته ای جامه مینایی سرو گر چنین ناله گرمم رخ باغ افروزد
ساناز مینایی در شهر اراک متولد شد و هماکنون در تهران زندگی میکند. نام پیشین او اکرم مینایی بود که بعدها به دلیل فعالیتهای خود به ساناز مینایی تغییر نام داد. او دو فرزند به نامهای ساناز و سانیا دارد.
بهار آمد بیا ساقی به رغم چرخ مینایی وبال گردن زاهد بریزان خون مینا را
خود هنوزت پسته خندان عقیقین نقطهایست باش تا گردش قضا پرگار مینایی کشد
سایهبانهای آلومینیومی برای مدت طولانی در ساختمانهای مسکونی در سراسر دنیا محبوب بودهاند. آنها در رنگهای مختلفی در دسترس هستند و با رنگهای مینایی که بهطور پیشفرض روی آنها قرار دارد رنگ آمیزی شدهاند. این سایهبانهای مزایای زیادی دارند از جمله ایجاد دمای خنک تر در داخل خانه، ایجاد سایه در حیاط، افزایش طول عمر لوازم خانگی و پنجره. احتمالاً بارزترین مزیت سایهبانها این است که میتوان آنها را به مدت ۴۰ سال استفاده کرد.
دیگر نامزدها: علی مینایی و ابراهیم اصغری «پنجشنبهٔ آخر ماه»، پیمان معادی «برف روی کاجها» و مجید اسماعیلی «داستان سامرا»
بیپرده برآمد مهر زین پرده مینایی از پرده تو ای مهروی، بیرون ز چه میآیی
بابک مینایی کارگردان ایرانی، پیش از فیلم مستند حاج مرزوق، فیلم مستندی با نام آسید مهدی را نیز کارگردانی و تهیه کردهاست، که دربارهٔ زندگی سید مهدی قوام و بعد از فیلم حاج مرزوق نیز مستندی دربارهٔ شیخ رضا سراج از روحانیون و علمای معاصر شهر تهران تولید کردهاست.
ماهنامه تخصصی سانازسانیا به عنوان اولین مجله تخصصی در حوزه آشپزی در سال ۱۳۸۶ به چاپ رسید. ساناز شریفی دختر بزرگ ساناز مینایی در حال حاضر سردبیر این ماهنامه است.
چو رود نیل دهد کوچه چرخ مینایی کند چو دست بلند آستین فشان سماع
صائب دل پر خون بود و دیده خونبار در مجلس ما ساغر و مینایی اگر هست