میناسازی
معنی کلمه میناسازی در فرهنگ فارسی
معنی کلمه میناسازی در دانشنامه آزاد فارسی
میناکاریِ دورۀ باستان و قرون وسطا. نمونه هایی از مینای مشبک، متعلق به قرن ۱۳پ م در یکی از معابد میسنی در قبرس، یافت شده است. صنعتگران سلتیِ دورۀ پیشامسیحی از شیوۀ میناکاریِ شیاری استفاده می کردند (← سلتی،_هنر). مصریان و یونانیان باستان، جواهرات خود را با مینا می آراستند. مینا در ایالات شمالی امپراتوری روم ساخته می شد و مجدداً در قرن ۶م در انگلستان آنگلوساکسون رواج یافت. احیای میناکاری مشبک در قرن ۱۰م در قسطنطنیه آغاز شد؛ تزیین محراب پالادورو در کلیسای مَرقُس قدیس در ونیز، شاهکار این نوع مینای بیزانسی است.
تحولات قرون وسطا. درخلال قرون وسطا، تقاضا برای آذین بندی و تزیین کلیسا، تزیین صندوق متبرکات، صلیب، و نظایر آن، موجب تحول فنون و مهارت ها در این زمینه شد. از قرن ۱۲م، لیموژ و دره های راین و موز، در فرانسه، و شمال اسپانیا، به مراکز سبک جدید میناکاریِ شیاری بدل شدند. میناکاری منقوش برای نخستین بار در قرن ۱۵م در شمال ایتالیا و لیموژ، پدید آمد؛ در این روش، مینا را با استفاده از قلم مو، کاردک، یا قلم نوک تیز بر روی طرحی با خط کناره های تراشیده شده بر سطح لوح، به کار می بَرند. از استادان این گونۀ هنری اند: ناردون و ژن پنیکو، پیِر ریمون و لئونارد لیموزَن. ظهور میناکاری منقوش ریزنگارانه از تحولات میناکاری در قرن ۱۷ بود که در آن، رنگ آمیزی پس از پخته و ذوب شدن مینا صورت می گرفت.
جملاتی از کاربرد کلمه میناسازی
آثار کارگاه میناسازی هنرهای زیبای کشور در نمایشگاههای مختلف جهانی نمایش داده شد و مورد توجه و استقبال هم واقع گردید. در سال ۱۹۵۹م آثار میناسازی این کارگاه در نمایشگاه جهانی بروکسل عرضه گردید و به اخذ مدال نقره و دیپلم هنری افتخاری نائل آمد.