معنی کلمه میلاد پیامبر اسلام در دانشنامه اسلامی
عموم مورخان سال ولادت آن حضرت را سال «عام الفیل» (۵۷۰ میلادی) نوشته اند. مشهور بین شیعیان هفدهم ماه ربیع الاول و در بین اهل سنت دوازدهم این ماه به عنوان روز ولادت ایشان مطرح است.طبری مورخ مشهور اهل سنت می نویسد: «از ابن اسحاق روایت شده که پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) در عام الفیل، روز دوشنبه، دوازدهم ربیع الاول تولد یافت». ابن خلدون نیز می نویسد: «رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) در عام الفیل، دوازدهم ربیع الاول، در سال چهلم پادشاهی کسری انوشیروان متولد شد». علامه مجلسی (رحمة الله علیه) در بحارالانوار آورده است: «شیعیان تقریبا همگی اتفاق دارند که تولد پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) روز جمعه ۱۷ ربیع الاول بوده است».
والدین پیامبر
نام پدر بزرگوار آن حضرت، «عبدالله» فرزند «عبدالمطلب» و مادر گرامی اش آمنه بنت وهب می باشد. زندگانی عبدالله با آمنه چندان طولانی نبود چرا که عبدالله دو ماه پیش از میلاد رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) از دنیا رفت. یعقوبی می نویسد: «عبدالله بنا به نقل مورخان دو ماه پس از ولادت و به نقل بعضی دیگر دو ماه پیش از ولادت آن حضرت در سن ۲۵ سالگی بدرود حیات گفت».
جایگاه خاندان پیامبر
اجداد پیامبر در شهر مکه، از خاندان شریف و بزرگوار محسوب می شدند و مورد احترام اهل مکه بودند. و از مناصب مهمی برخوردار بودند. از این مناصب می توان به تولیت و کلید داری کعبه، سقایت (یعنی تهیه آب برای حاجیان) در ایام حج، رفادت (یعنی غذا دادن به حاجیان)، ریاست مکه و پرچم داری و فرماندهی سپاه اشاره کرد.
نتیجه دعای حضرت ابراهیم
...