میلا
معنی کلمه میلا در فرهنگ فارسی
معنی کلمه میلا در فرهنگ اسم ها
معنی: نام نوعی مرغابی، یکی از انواع مرغابی، لک لک
معنی کلمه میلا در دانشنامه اسلامی
میل (۶ بار)
جملاتی از کاربرد کلمه میلا
سازند میلا در البرز، سلطانیه، آذربایجان، کردستان، کبودر آهنگ و بلندیهای زاگرس و ایران مرکزی گسترش دارد. در ایران مرکزی سازند میلا گسترش بسیار زیادی پیدا میکند و به گروه میلا تبدیل میشود که شامل سازندهای کال شانه، درنجال و شیرگشت میباشد.
سازند میلا از سازندهای زمینشناسی ایران در البرز با سن کامبرین پسین تا اردویسین پیشین است. نام این سازند از میلاکوه در غرب دامغان گرفته شدهاست. برش الگوی این سازند ۵۸۵ ضخامت داشته و دارای ۵ بخش است که از پایین به بالا شامل: ۱- دولومیت، مارن، شیل، ۲- آهک متبلور تریلوبیتدار، ۳- آهک، مارن و سیلتستون، ۴- سیلتستون، ماسهسنگ، آهک گلوکونیدار و مارن با فسیل تریلوبیت ۵- شیل، ماسهسنگ و آهک نازکلایه و کوارتزیت میشود.
سازند میلا در برش الگو با یک لایه مارنی زرد رنگ بر روی کوارتزیت رأسی قرار میگیرد و به صورت ناپیوستگیهای فرسایشی در زیر سازند جیرود قرار گرفتهاست. با توجه فسیلهای موجود در این سازند، سن آن کامبرین پسین-اردویسین پیشین است. قسمت بالایی بخش چهارم این سازند گذر کامبرین به اردویسین را نشان میدهد.
بید را سایه ایست میلا میل جوی را مایه ایست مالامال
شکر ز پسته خندان فشانده میلا میل ز گریه دیده عشاق کرده مالامال
نماهنگ ۸ مه ۲۰۲۰ همراه با انتشار رسمی این ترانه منتشر شد. این نماهنگ شامل کلیپهایی است که توسط هواداران ارسال شدهاست. همچنین در این ویدئو افرادی مشهور مانند کندال جنر و کایلی جنر، دمی لواتو، تو چینز، استفن کری و آیشا کوری، گوئینت پالترو، شنس رپر، لیل دیکی، مایکل بوبله، جیدن اسمیت، اشتون کوچر و میلا کونیس حضور دارند و همچنین گرانده با دوست پسرش دالتون گومز و بیبر به همراه همسرش هیلی بالدوین حضور دارند.
تاکنون، عکاسان برجستهٔ فراوانی از او عکس گرفته و تصویرش بر جلد مجلات مشهوری چون «وُگ» و «ال» چاپ شده است. او مانکن «لورئال پاریس» است و تصویرش بر روی جعبهٔ محصولات این شرکت چاپ میشود. در فوریهٔ ۲۰۱۱ میلادی، شرکت لورئال فرانسه، او را به عنوان سفیر خود انتخاب کرد و بدین ترتیب ایمی، در کنار دیگر سفیران لورئال، از جمله جنیفر لوپز، بیانسه، دایان کیتن، لتیسیا کاستا، کلودیا شیفر، میلا یوویچ، اوا لونگوریا، جولیان مور و ریچل وایس قرار گرفت.
پیادهروی اربعین با مراسم حج مسلمان مقایسه میشود اما آن رویداد (حج) سالانه حدود دو میلیون تن را کنار هم جمع میکند که خیلی کمتر از پیادهروی اربعین است. همچنین کومبه میلا رویداد دیگر قابل مقایسه با اربعین است که با آنکه احتمالاً جمعیت بیشتری در آن حضور مییابند اما هر ۳ سال یک بار برگزار میگردد.
سازند لالون از سازندهای زمینشناسی ایران در البرز با سن کامبرین پیشین است. نام این سازند از دره لالون در شمال شرق تهران گرفته شده و توسط آسرتو در سال ۱۹۶۳ معرفی گردیده است. ضخامت این سازند در برش الگو ۵۸۲ متر است که شامل شیلهای قرمز تیره و ماسهسنگهای کوارتزی قرمز رنگی است که در بالا به یک لایه سفید رنگ ماسهسنگی محدود میشود که در محیط جزر و مدی تشکیل شده و شروع پیشروی سازند میلا را نشان میدهد. مرز زیرین سازند لالون با سازند زاگون تدریجی و مرز بالایی آن با سازند میلا تند و ناگهانی است. وجود بلورهای نمک در این سازند به ویژه در گنبدهای نمکی و آثار ترکهای گلی نشان دهنده محیط کمعمق تا جزر و مدی است.
در نقشهای که پومپونیوس میلا در سال ۴۵ میلادی ترسیم نمود طبرستان با نام تیبرانی در کرانه جنوبی دریای مازندران ذکر شده است. دراین نقشه به ترتیب از شرق به غرب اسامی آماردی، کادوسی، هیرکانی و تبیرانی در ساحل جنوب دریای خزر آمده است که تیبرانی همان قوم تپور یا تبر میباشد.
در سال ۱۵۶۲ میلادی، ایالت شیروان برای برقراری روابط تجاری رسمی به روسیه فرستادهای فرستاد. شاماخی متعاقباً همین کار را در سال ۱۶۵۳ میلادی انجام داد. اولین ایرانیهایی که به کار تجارت با روسیه پرداختند، ارمنیهای جلفا در شمال ایران بودند. جلفا حلقه مهمی در مسیر تجاری روسیه و ایران بود که از گیلان سرچشمه میگرفت. در سال ۱۶۰۴ میلا ی، شاه عباس بزرگ جمعیت قابل توجهی از ارامنه را از جلفا به پایتخت تازه تأسیس خود، اصفهان، اسکان داد و به آنها حقوق تجاری داد. شاه عباس به این جمعیت ارمنی اعتبار داد، مالیاتها را کاهش داد و آزادی مذهبی اعطا کرد.
همچنین بر اساس بررسیهای بعمل آمده توسط کارشناسانی چون دکتر رضا مرادی غیاث آبادی و دکتر محمود کردوانی، مشخص شده است که بنای اولیه این قلعه باشکوه به سدههای ۲۱ تا ۲۵ قبل از میلا بازمیگردد و این به این معنا است که قلعه قمچقای بیجار بیش از ۴۰۰۰ سال قدمت دارد. گواه این امر وجود کتیبهای در نزدیکی این قلعه است که به خطی نیمه تصویری (هیراتیک) نوشته شده است، و با توجه به این امر که اولین واضعان خط سومریان بودهاند، تصور میشود که قلعه و کتیبه قمچقای در اصل متعلق به سومریان بوده است.