میرلوحی
جملاتی از کاربرد کلمه میرلوحی
پس از انقلاب و تا پیش از استقرار مدیران سینمایی جدید، پیشواییان در دو فیلم خط قرمز مسعود کیمیایی (که توقیف شد و هیچوقت نمایش عمومی پیدا نکرد) و سفیر ساخته فریبرز صالح بازی کرد. اما از دید مدیران سینمایی جدید، جلال پیشوائیان یکی از نمادهای ابتذال سینمای پیش از انقلاب به شمار میرفت. پس از آن در فیلمهای تیغ و ابریشم ساخته مسعود کیمیایی و شیلات ساخته رضا میرلوحی بازی کرد. اما در سال ۱۳۶۴ و پس از تثبیت مدیریت جدید سینمای ایران متشکل از فخرالدین انوار، سیدمحمد بهشتی، و محمدمهدی حیدریان به آلمان مهاجرت کرد و از سینما و بازیگری دور شد.
تپلی فیلمی به کارگردانی و نویسندگی رضا میرلوحی بر اساس رمان موشها و آدمها اثر جان استاینبک است.
میرلوحی گفتهاست که در جریان واگذاری این بخش از املاک نجومی، علاوه بر مدیران سابق شهرداری تهران، برخی از اعضای سابق شورای شهر نیز نقش داشتهاند. میرلوحی در مصاحبه با روزنامه اعتماد اظهار کرد که پرونده املاک نجومی در قوه قضاییه «سر به نیست» شدهاست.
سید مجتبی میرلوحی در خانی آباد تهران (در سال ۱۹۲۴) به دنیا آمد و بعد از گرفتن دیپلم از مدرسه صنعتی آلمان در تهران، ۶ الی ۹ ماه در نجف در حوزه علمیه حضور یافت. نواب شیعه گری کسروی را شنیده یا دیده بود و حقارت روحانیون را در این مورد یا آثار دیگر کسروی شاهد بود.
اولین حضور او به عنوان بازیگر در مجموعه تلویزیونی سمک عیار به کارگردانی باربد طاهری بود. سپس در سال ۱۳۵۶ در کنار فریدون فرخزاد در بزرگترین شوی هفته ظاهر شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت. اما بازی او در پیشپرده مورچه داره به کارگردانی رضا میرلوحی در نوروز سال ۱۳۵۷ بود که به یکباره روحی ساوجی را به چهرهای ماندگار در خاطره جمعی ایرانیان مبدل کرد.
خاتون فیلمی به کارگردانی و نویسندگی رضا میرلوحی محصول سال ۱۳۵۶ خورشیدی است. این فیلم محصول «استودیو مهرگان فیلم» به تهیهکنندگی نعمتاله رفیعی میباشد.
سادات میرلوحی ساداتی هستند مقیم اصفهان که از نوادگان سید محمد موسوی سبزواری مشهور به میرلوحی، عالم دینی و شاعر قرن یازدهم هجری اند. این نام توسط شاه عباس به سید محمد موسوی سبزواری اصفهانی که از مجتهدین سرشناس ساکن سبزوار بودهاست پس از قبول دعوت و مهاجرت به اصفهان به دلیل تخصص وی در خواندن الواح تاریخی ملقب میشود.
خاک و خون فیلمی به کارگردانی کامران قدکچیان و نویسندگی رضا میرلوحی محصول سال ۱۳۶۲ ایران است.
رضا میرلوحی فیلم آقای جاهل را در سال ۱۳۵۲ با مضمون مشابه این اثر ساخته است.
عمدهٔ فعالیتهای سینمایی او به دو سال آغازین فعالیتش در سینما در سالهای ۱۳۵۰ و ۱۳۵۱ بازمیگردد. در این سالها او گرچه در فیلمهایی همچون آدمک ساختهٔ خسرو هریتاش، تپلی ساختهٔ رضا میرلوحی و خواستگار ساختهٔ حاتمی ایفای نقش کرد؛ اما در مجموع با توجه به شرایط سینمای ایران، معرف شخصیتهای بیپروا و اغواگر بود. کاراکتر سینمایی او پس از ازدواجش با حاتمی دگرگون شد و از آن پس حضور او در سینما کمرنگ گردید. پس از انقلاب ۱۳۵۷، او ۳۰ سال ممنوعکار شد و سپس با نام زهرا حاتمی تنها در معدود آثاری حاضر شد که به نوعی با همسر و خانوادهاش در ارتباط بودند. او یک روز پس از فوت، در ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در قطعه هنرمندان بهشت زهرا کنار مزار علی حاتمی به خاک سپرده شد.