میرزا حسن اصفهانی

معنی کلمه میرزا حسن اصفهانی در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] میرزا حسن اصفهانی (صفی علی). حاج میرزا حسن اصفهانی متخلص به صفی و ملقب به صفی علی بی شک از بزرگترین عرفای اواخر قرن سیزدهم و اوایل قرن چهاردهم هجری قمری است .
وی علاوه بر مقامات معنوی به معلومات ظاهری نیز آراسته و دارای طبعی شیوا و قلمی توانا بوده و از خود آثاری گرانبها به جای گذارده است که از آنها یکی تفسیر منظوم قرآن کریم است که با تاویلات عارفانه به رشته نظم کشیده شده و از شاهکارهای عظیم دوره اخیر به شمار می رود. وی شرح زندگی خود را در مقدمه تفسیر منظوم قرآن چاپ سنگی چنین می نگارد:
[ویکی فقه] میرزاحسن اصفهانی (خطاط). میرزاحسن اصفهانی (خطاط)، از خطاطان دوره قاجاریه می باشد.
میرزا حسن اصفهانی از خطاطان دوره قاجاریه است. نستعلیق و شکسته را خوش می نوشته است و قطعاتی به خط خوش او در کتابخانه ها و مجموعه های شخصی موجود است.
بیانی، مهدی، احوال و آثار خوشنویسان، ج۴، ص۱۲۶۱.
۱. ↑ بیانی، مهدی، احوال و آثار خوشنویسان، ج۴، ص۱۲۶۱.
منبع
مهدوی، سیدمصلح الدین، اعلام اصفهان، ج۲، ص۴۴۲.
...

جملاتی از کاربرد کلمه میرزا حسن اصفهانی

در پیروان رحمت‌علیشاه که از رفتار سعادت‌علیشاه و تسلیم نشدن او به قطب جدید سلسله نعمت‌اللهی، منورعلی‌شاه، برآشفت میرزا حسن اصفهانی (صفی‌علی‌شاه) بود که در شهر یزد اقامت داشت.
سید محمود خان نائینی یا میرزا محمود خان نائینی ملقب به حیرت علیشاه (درگذشت : ۱۳۳۸ هجری قمری در ماهان، کرمان)، اصلی‌ترین و شاخصترین مدعی جانشینی میرزا حسن اصفهانی ملقب به صفی‌علی‌شاه بود.