میان کاله

معنی کلمه میان کاله در لغت نامه دهخدا

میان کاله. [ ل َ ] ( اِخ ) نام شبه جزیره ای است در شمال خلیج گرگان و طول آن در حدود 60 و عرض آن 1/5 تا 6 هزار گز است اراضی شبه جزیره بوته زار بلند و مرتع گاوداران تراکمه محسوب و زراعت صیفی نیز در آن معمول است. در انتهای خاوری شبه جزیره مقابل بندر شاه آبادی آشورآده واقع شده که شعبه مهم شیلات مجهز به تمام وسایل در آن واقع است. در قسمتهای دیگر شبه جزیره نیز شعبه های شیلات در آشور بزرگ و میان قلعه و جز آن وجود دارد که ماهیهای خود را با اتومبیل به آشور کوچک می فرستند. بر اثر عقب نشینی آب دریا بتدریج بر عرض شبه جزیره افزوده می شود. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

معنی کلمه میان کاله در فرهنگ فارسی

۵ ر ۱ تا ۶ کیلومتر است . اراضی شبه جزیره بوته زار و مرتع گاوداران است . در انتهای خاوری شبه جزیره مقابل بندر شاه آبادی آشوراده واقع است که شعبه شیلات در آن میباشد . نام یکی از بخشهای شهرستان زابل نزدیک مرز افغانستان . جلگه و گرمسیر است .
نام شبه جزیره ایست در شمال خلیج گرگان و طول آن در حدود ۶٠ و عرض آن ۱.۵ تا ۶ هزار گز است اراضی شبه جزیره بوته زار بلند و مرتع گاوداران تراکمه محسوب و زراعت صیفی نیز در آن معمول است .

معنی کلمه میان کاله در دانشنامه آزاد فارسی

میانْ کاله
شبه جزیره ای در شرق استان مازندران و جنوب شرقی دریای خزر. این شبه جزیره، باریکه ای از خشکی است، با طولی حدود ۵۰ کیلومتر و پهنای متوسط ۲ کیلومتر. خلیج گرگان در جنوب و دریای خزر در شمال و جزیرۀ کوچک آشوراده در دوراب های انتهای شرقی آن واقع شده است. این شبه جزیره متشکل از بوته زار و مرتع وسیعی است که سازمان شیلات ایران در آن تأسیساتی دایر کرده است. میانکاله شکارگاه زمان صفویه بود و دو قلعۀ نظامی از زمان ناصرالدین شاه دارد که به میان قلعه موسوم بوده است. در زمان قاجاریه، روس ها، تبعیدی های خود را به آن جا اعزام می کردند و میان قلعه را میان کاله می نامیدند که این نام هنوز به سراسر شبه جزیره اطلاق می شود.

جملاتی از کاربرد کلمه میان کاله

زاغمرز در دهستان میان کاله قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵٬۹۳۲ نفر (۱٬۹۰۲ خانوار) بوده‌است.
تپه منتظری ۳ مربوط به دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان رامیان، بخش فندرسک، روستای میان کاله واقع شده و این اثر در تاریخ ۳۰ تیر ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۲۵۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این روستا در دهستان میان کاله قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۸۴ نفر (۴۸۷ خانوار) بوده‌است.
تپه منتظری ۱ مربوط به عصر آهن تا دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان رامیان، بخش فندرسک، روستای میان کاله واقع شده و این اثر در تاریخ ۳۰ تیر ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۲۶۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.