موچه
معنی کلمه موچه در دانشنامه عمومی
موچه (بانه). موچه یک روستا در ایران است که در دهستان پشت آربابا واقع شده است.
معنی کلمه موچه در دانشنامه آزاد فارسی
آثار برجای مانده از دوره آثار برجای مانده از دوره آثار برجای مانده از دوره آثار برجای مانده از دوره (یا: موچیکا) تمدن ماقبل اینکایی در ساحلِ پرو (۱۰۰ـ۸۰۰م). آثار باقی مانده عبارت اند از شهرها، مقبره های خشتی عظیم، و سفالینه هایی که جزئیات زندگی روزمره و آداب و رسوم مردم را نشان می دهد. در ۱۹۸۸ مقبرۀ یکی از فرمانروایان جنگجو ـ کاهن آنان کشف شد. لقب او «سرور بزرگ سیپان» بود که برگرفته از نام دهکده ای نزدیک هرم مقبرۀ (هوئاکا) بود، و درآن گنجینۀ گران بهایی، شامل نقابی زَرّین و یک جفت گوشواره ، وجود داشت.
موچه (گیاه شناسی). موچه (گیاه شناسی)(Lepidium Latifolium)
موچه
(یا: ترتیزک برگ پهن) گیاهی علفی، با نام علمی Lepidium latifolium L. از تیرۀ شب بویان، دارای ریشه ضخیم، دراز و منشعب و ساقه ای به طول ۵۰ سانتی متر تا ۱ متر. در دشت های مرطوب و کنار مجاری آب می روید. برگ هایی بزرگ، بی کرک بیضوی و نوک تیز دارد. در زمان های قدیم جهت درمان هاری استفاده می شده ولی امروز چنین چیزی رد شده است. قسمت های مختلف این گیاه دارای اثر ضد اسکوربوت، مقوی، مدر و ضد درد است. در اغلب نواحی ایران می روید.
جملاتی از کاربرد کلمه موچه
تروخیو مرکز لا لیبرتاد است و سومین شهر پرجمعیت پرو است. در ساحل رود موچ، نزدیک دهانه آن در اقیانوس آرام، در دره موچه واقع شدهاست. به مناسبت اشتراک مساعی در جنگ استقلال پرو تروخیو دو بار به عنوان پایتخت این کشور نامزد شد. تروخیلو «مهد آزادی و مهد دادگستری در پرو» محسوب میشود. این شهر دارای جامعه هنری پر جنب و جوشی است. از جشنوارههای تروخیو «جشنواره ملی مارینرا»، جشنواره بهار تروخیلو و جشنواره بینالمللی کتاب که یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی کشور است.
تاریخنویسان اسپانیایی توانستند گزارشهایی از فرهنگ چیمو را از افرادی که قبل از تصرف اسپانیاییها در آن جا زندگی کرده بودند، ثبت کنند. به همین ترتیب، شواهد باستانشناسی نشان میدهد که چیمو از بقایای فرهنگ موچه رشد کردهاست. ظروف اولیه کشف شده شباهت زیادی به فرهنگ موچه داشتند و از سرامیک سیاه استفاده میکردند و کار آنها بافلزات گرانبها بسیار دقیق بود.
تومباگا کاربرد جالب دیگری هم داشت. برخی از فرهنگها مانند موچه در پرو، قبل از دفن، شمشهای کوچک تومباگا را در دهان مردگان بلندپایه خود قرار میدادند. البته این آیین و رویهی تدفین در فرهنگهای باستانی دیگری هم با فلزات مختلفی قابل مشاهدهاست که دلیل و اهمیت آن نامشخص است.
تمدن سیکان از تمدنها و فرهنگهای باستانی و قدیمی پیشاکلمبی سرخپوستان آمریکای جنوبی بوده که در خلال سدههای هفتم تا چهاردهم میلادی در بخشهایی از سرزمین امروزی پرو مستقر بودند. این قوم جانشین قوم متمدن دیگری بنام موچه شدهبودند.