موغستان

معنی کلمه موغستان در لغت نامه دهخدا

موغستان. [ غ ِ ] ( اِخ ) ناحیه ای است از حکومت بنادر به طول 180 هزار و عرض 6 هزار گز، حد شمالی : میناب ، شرقی : کوهستان بلوچستان ، غربی و جنوبی : خلیج فارس و تنگه هرمز. آب و هوای آن بسیار گرم ، و مرکز آن ریازت وتعداد دیه های آن هفت است. ( از جغرافیای سیاسی کیهان ). این ناحیه از بندر جاسک الی ریازت امتداد دارد.

معنی کلمه موغستان در فرهنگ فارسی

ناحیه ای که از شمال به بندر میناب فعلی از مشرق بکوههای بلوچستان از جنوب بقسمتی از سواحل دریای عمان از مغرب بساحل شرقی باب هرمز محدود است. در قدیم موسوم به موغستان بوده و اینک بنام بیابان خوانده میشود. بعضی این ناحیه را مرکز پیشوایان زردشتی در قرون قبل از اسلام دانسته اند و در این ناحیه آثار و خرابه های بعضی از شهرها و بنادر قدیمی تا کنون باقی است .
ناحیه ایست از حکومت بنادر ٠

جملاتی از کاربرد کلمه موغستان

نام هرمز بنا بر منابع تاریخی در قدیم «هورموغ» بوده که مغ در گویش بومی استان هرمزگان به معنای نخل است. از سویی این واژه می‌تواند از ترکیب هور+موغ (موغستان) به معنی بندرگاه موغستان (میناب کنونی) ساخته شده باشد که امروزه به اشتباه هرمز خوانده می‌شود.
نام هرمز بنا بر منابع تاریخی در قدیم «هورموغ» بوده که مغ در گویش بومی استان هرمزگان به معنای نخل است. از سویی این واژه می‌تواند از ترکیب هور+موغ (موغستان) به معنی آبراهه موغستان (ایالت قدیم جنوب ایران یا میناب کنونی) ساخته شده باشد.