مورده

معنی کلمه مورده در لغت نامه دهخدا

( موردة ) موردة. [ م َ رِ دَ ] ( ع اِ ) راه. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ). شاراه. ( ناظم الاطباء ). || آبخور. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ) ( آنندراج ). و رجوع به مورد شود. || مهلکه. ( اقرب الموارد ) ( المنجد ).

معنی کلمه مورده در فرهنگ فارسی

راه . شاراه .

جملاتی از کاربرد کلمه مورده

در طول جنگ استقلال مکزیک شهر وایادولید، میچوآکان در ۱۷ اکتبر، ۱۸۱۰ میلادی بدون خشونت به دست استقلال‌خواهان که فرمانده آنان میگل ایدالگو بود افتاد. در تاکامبارو، میچوآکان میگل ایدالگو به سمت ژنرال دست یافت همانطور که ایگناسیو آیینده به سمت کاپیتان ژنرال رسید. میگل ایدالگو در اینداپراپئو به ارتش خود استراحت می‌داد و چند دقیقه قبل از حرکت دوباره به سوی نبرد، مورلوس، که در مورده میگل ایدالگو و پیروزی‌های او شنیده و خوانده بود از راه رسید.
بالاخره مسابقه به انتها رسید جایی که جین می‌بایست با اوگر روبرو شود. بعد از شکست در راند اول توسط پال فینکس، اوگر به ترکیب واقعی و نیرومندتری با نام تورو اوگر تبدیل شد، اما پال که فکر می‌کرد مبارزه به پایان رسیده و قهرمان شده، صحنه مبارزه را ترک نمود. مبارزه بین تورو اوگر و جین ساعت‌ها به طول انجامید، تا اینکه جین از این نبرد پیروز بیرون آمد و اوگر به‌طور کامل تبدیل به آب و حل شد. لحظاتی بعد، جین مورده حمله و تیراندازی دسته‌ای از افراد تکن فورس به رهبری هیهاچی که دیگر به جین احتیاجی نداشت قرار گرفت، و خود شخصاً کار را با شلیک آخرین گلوله به سر نوهٔ خود تمام کرد.
رنگ های مورده استفاده کنونی، نمونه هایی از مواد شبه پلاستیک هستند. هنگامی که از این رنگ ها استفاده می شود، برش ایجاد شده توسط قلم مو یا غلتک به آنها اجازه می دهد تا سطح را به طور یکنواخت و با ضخامت یکسان، مرطوب کنند. پس از آن و برداشته شدن تنش برشی، رنگ‌ها، گرانروی خود را بازیابی کرده و این گرانروی بیشتر مانع چکه‌کردن و روان شدن رنگ می شود.
تکن تگ تورنومنت نقدهای مثبتی از طرف منتقدان شده بود. وبگاه گیم‌اسپات امتیاز ۹٫۶ از ۱۰ و آی‌جی‌ان ۸٫۷ از ۱۰ را به این بازی داده‌اند و گرافیک و حرکات کاراکترها را در بازی مورده تحسین قرار دادند.. تکن تگ همچنین با جمع کل امتیاز ۸۵٫۷۵٪ در سایت گیم‌رنکینگز قرار دارد.
الرسائل عنوان کتابی است از ابوعلی عبدالرحیم بن علی عسقلانی مشهور به قاضی فاضل، قاضی و نویسنده قرن ششم هجری. در این کتاب تاریخی، گزارش‌هایی در خصوص مسائل اجتماعی و سیاسی مصر، در اواخر دوره فاطمی و همچنین در دوران صلاح‌الدین ایوبی بیان شده‌است. نویسنده در این دوران در دربار اشتغال داشت. مطالب این کتاب به عنوان یکی از منابع کتاب البرق الشامی، مورده استفاده عمادالدین کاتب اصفهانی قرار گرفت.