مهوید
معنی کلمه مهوید در لغت نامه دهخدا

مهوید

معنی کلمه مهوید در لغت نامه دهخدا

مهوید.[ م َهَْ ] ( اِخ ) دهی است مرکز دهستان مهوید بخش حومه شهرستان فردوس دارای 639 تن سکنه. آبش از قنات و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).
مهوید. [ م َهَْ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای بخش حومه شهرستان فردوس ، محدود است از شمال به بخش بجستان و از جنوب به دهستان برون و از خاور به دهستان کاخک. دارای 17 آبادی کوچک و بزرگ است و حدود 5380 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).

معنی کلمه مهوید در فرهنگ فارسی

نام یکی از هستانهای بخش شهرستان فردوس استان نهم ( خراسان ) . در جنوب بخش بجستان واقع است . کوهستانی و معتدل است . محصولش غلات میوه و زیره است. صنعت دستی زنان آن قالیچه و کرباس بافی است . این دهستان ۱۷ ده دارد و سکنه آن ۵۳۸٠ تن میباشد .
دهی است مرکز دهستان مهوید بخش حومه شهرستان فردوس .

معنی کلمه مهوید در دانشنامه عمومی

مهوید، روستایی است در دهستان باغستان از توابع بخش اسلامیه شهرستان فردوس.
این روستا، بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، ۱۹۸ نفر جمعیت داشته که نسبت به سرشماری ۱۰ سال قبل ( ۲۸۹ نفر در سال ۱۳۸۵ ) ، سالانه حدود ۳٫۷ درصد کاهش داشته است.
آرامگاه امامزاده سلطان احمد در این روستا قرار دارد که بنای آن مربوط به دوره صفوی است.
همچنین مسجد مهوید، از آثار تاریخی این روستاست که در تاریخ ۱۳۸۶/۰۳/۰۳ با شمارهٔ ثبت ۱۹۱۰۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مهوید در فاصله ۲۵ کیلومتری شمال شرقی شهر فردوس قرار دارد و مردمش به گویش تونی صحبت می کنند.
• مسجد مهوید
• آرامگاه امامزاده سلطان احمد مهوید
• سد مهوید: سد مهوید، سدی است بتونی است که در دهه ۶۰ برای جلوگیری از سیلاب رودخانه های فصلی ساخته شده است.
معنی کلمه مهوید در فرهنگ فارسی
معنی کلمه مهوید در دانشنامه عمومی

جملاتی از کاربرد کلمه مهوید

آرامگاه امامزاده سلطان احمد، بنایی تاریخی است مربوط به دوره قاجار که در روستای مهوید از توابع دهستان باغستان بخش مرکزی شهرستان فردوس واقع شده‌است.