منگلی

معنی کلمه منگلی در لغت نامه دهخدا

منگلی. [ م َ گ ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان میانلو است که در بخش شیروان شهرستان قوچان واقع است و 106 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).

معنی کلمه منگلی در فرهنگ فارسی

( صفت ) خالدار .

جملاتی از کاربرد کلمه منگلی

تپه اسماعیل‌آباد منگلی ۲ مربوط به سدهٔ ۵تا۸ ه.ق است و در شهرستان اسفراین، بخش بام و صفی آباد، دهستان منگلی بالا، ۱۰۰ متری منگلی آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۰۹۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه احمدآباد منگلی ۱ مربوط به دوره اشکانیان - دوره ساسانیان - سده‌های اولیه اسلمی است و در شهرستان اسفراین، بخش بام و صفی آباد، دهستان منگلی پایین، ۶ کیلومتری شرق روستای صفی آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۳۲۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
رودخانه سرخاب (کال شور) از نزدیک روستای کلاته آقازاده شروع می‌شود کلیه جریانهای سطحی و زیرزمینی دشت صفی آباد را زهکشی کرده و پس از عبور ازپایین منگلی و کلاته الو وارد سد باهره و پس از آن به کال شور جاجرم می‌ریزد.
تپه اسماعیل‌آباد منگلی ۳ مربوط به دوره ساسانیان - سده‌های اولیه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان اسفراین، بخش بام وصفی آباد، دهستان صفی آباد، ۱۰ متری جنوب روستای منگلی بالا واقع شده و این اثر در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۲۲۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه اسماعیل‌آباد منگلی ۴ مربوط به سده‌های میانه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان اسفراین، بخش بام و صفی آباد، دهستان صفی آباد، ۲۰۰ متری جنوب روستای منگلی بالا واقع شده و این اثر در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۲۳۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه سیدآباد ۱ مربوط به سده‌های میانی دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان اسفراین، بخش بام وصفی آباد، دهستان صفی آباد، ۱۰ کیلومتری غرب روستای منگلی پایین واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ دی ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۰۶۰۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه احمدآباد۲ مربوط به سده‌های اولیه و میانه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان اسفراین، بخش بام وصفی آباد، دهستان منگلی پایین، روستای منگلی پایین واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۳۲۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه سیدآباد ۲ مربوط به دوره ساسانیان و سده‌های اولیه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان اسفراین، بخش بام وصفی آباد، دهستان صفی آباد، ۱۰ کیلومتری غرب روستای منگلی پایین واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ دی ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۰۵۹۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.