منویات

معنی کلمه منویات در لغت نامه دهخدا

منویات.[ م َن ْ وی یا ] ( ع ص ، اِ ) ج ِ منویة. قصدها. نیتها. نیت شده ها. مقاصد. رجوع به منوی و منویة و نیت شود.

معنی کلمه منویات در فرهنگ فارسی

( اسم ) جمع منویه ( منوی ) توضیح در تداول فارسی غالبابمعنی نیتها بکار رود : [ منویات ملوکانه ... ]

جملاتی از کاربرد کلمه منویات

پروژه جداسازی دختر و پسر در مراکز آموزشی از آغاز انقلاب اسلامی تاکنون فراز و فرودهایی داشته‌است و در یک مورد، اجرای آن در دانشگاه‌ها از سوی سید روح‌الله خمینی متوقف شد اما پس از آن متولیان این پروژه در هر فرصتی سعی در اجرای منویات خود داشته‌اند. نقل شده زمانی که سید روح‌الله خمینی شنید در دانشگاه تهران، یک دیوار پارتیشن مانند در یکی از کلاس‌های درس کشیده‌اند برای اینکه خانم‌ها و آقایان جدا بنشینند به شدت واکنش نشان دادند و گفتند سریع تماس بگیرید که همین امروز، این دیوار را برچینند وگرنه خودم و احمد (فرزند سید روح‌الله خمینی) می‌رویم و این دیوار را برمی‌داریم که این امر نشانگر اهتمام وی‍ژه سید روح‌الله خمینی نسبت به مقابله با تندروی‌ها بود.
به گفتهٔ دانشمند آمریکایی علوم سیاسی، لوشن پای، «جنگسالاران به شدت بدگمان بودند، خیلی سریع واکنش نشان می‌دادند که نکند منویات آنها خدشه دار شود، هرگز درگیر سنگدل، به دنبال راه حل‌های کوتاه مدت بودند و ذهن شان در برابر ایده‌های بلندپروازانه نفوذناپذیر بود.»
جبهه متحد کرد معتقد است که مردم ایران صاحبان این سرزمین اند و تعیین سیاست‌های کلی و مسیر مدیریت کشور در اختیار و صلاحیت آن‌ها است که به مدیران ومسئولین مملکتی که خود انتخاب می‌کنند، تفویض می‌گردد. جبهه معتقد است که نمایندگان مجلس ومسئولین مملکتی، خادم مردم و مأمور انجانم و اجرای منویات ملت‌اند. مسئولین کشور وظیفه دارند در مقابل مردم، پاسخگو باشند.
تعداد زیادی از اساتید مستقل دانشگاههای کشور در دوران زلفی گل از دانشگاههای کشور اخراج شدند. بنا بر شنیده های افراد معتمد، زلفی گل در وزارت علوم کاملا تحت تاثیر معاونش سلیمانی بوده است و عملا منویات جبهه پایداری را در وزارت علوم و دانشگاهها دنبال می کرده است. به دنبال اعتراضات سال 1401، تعداد زیادی از اساتید از دانشگاهها اخراج شدند، قراردادهایشان تمدید نشد و یا مجبور به مهاجرت از کشور شدند و به نوعی انقلاب فرهنگی دوم رقم خورد.
این برنامه در سال ۲۰۰۹ در دانشگاه تلاویو مورد نقد و بررسی قرار گرفت و به تأثیر گذاری آن اشاره کردند. علاوه بر آن در گزارش سالانه مرکز اطلاعات تروریستی اسرائیل در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ از این مجموعه نام برده و دربارهٔ آن گفته‌اند: «این مجموعه سعی دارد گرایش‌ها ضد صهیونیستی ایران را تعقیب و به اصطلاح منویات و خواسته‌های انقلاب را علیه اسرائیل در جهان بازتاب دهد.» پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه خبر دربارهٔ تأثیرگذاری این برنامه گفت:
سعید مدنی در ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت شد. مورد اتهامی او به هنگام بازداشت، «ملاقات با عناصر مشکوک بیگانه و انتقال منویات و خطوط عملیاتی آنها به برخی عناصر سابقه‌دار داخل کشور» عنوان شد.‌ کمی بعد، بی‌بی‌سی فارسی در ۲۳ آبان ۱۴۰۱ فایل صوتی منسوب به جلسه یکی از معاونان وزارت اطلاعات در شورای تأمین استان یزد منتشر کرد که در آن جلسه ادعا می‌شود آمریکا برای «هدایت اعتراضات» بر روی سه نفر از جمله سعید مدنی به عنوان تئوریسین متمرکز شده‌ است. مصطفی تاج‌زاده و میر حسین موسوی دو شخصیت دیگری هستند که از آن‌ها اسم برده می‌شود.
پیشگاه مبارک اعلیحضرت همایون شاهنشاهی. چون در نتیجه تجربیاتی که در دولت سابق به دست آمده پیشرفت کار در این موقع حساس ایجاب می‌کند که پست وزارت جنگ را فدوی شخصاً عهده‌دار بشود و این کار مورد تصویب شاهانه واقع نشد، البته بهتر آن است که دولت آینده را کسی تشکیل دهد که کاملاً مورد اعتماد باشد و بتواند منویات شاهانه را اجرا کند با وضع فعلی ممکن نیست مبارزه‌ای را که ملت ایران شروع کرده پیروزمندانه خاتمه دهد. فدوی - دکتر محمد مصدق
حزب ترقی حزبی به رهبری عبدالحسین تیمورتاش و با گرایش‌های فاشیستی بود که بعنوان حزبی جعلی ساخته حکومت شناخته می‌شد و هدف خود را فعالیت در جهت «اجرای منویات ملوکانه» رضاشاه تعریف کرده بود.
او در تاریخ ایران اولین و تنها وزیری است که در جلسه استیضاح خود حاضر نشد. احمد توکلی در جریان بررسی این استیضاح، گفت که احمدی نژاد به وزیر راه دستور داده در مجلس حاضر نشود. رئیس مجلس هم این رفتار را تخلف از قانون خواند. برخلاف رویه معمول، هیچ‌یک از شبکه‌های تلویزیونی صداوسیما اقدام به پخش زنده استیضاح وزیر راه در مجلس نکردند.او بعداً از عدم حضورش در جلسه استیضاح ابراز پشیمانی کرد. همچنین تأکید کرد: عدم حضور من در جلسه استیضاح در راستای منویات و سیاست‌های رئیس‌جمهور بود و طرح ادعای این موضوع از سوی برخی رسانه‌ها که در صورت حضور می‌توانستم از خود دفاع کنم کاملاً کذب است.
سبحانی در جریان این کاندیداتوری، اعلام داشت که با حاکمیت پول و ثروت برای تعیین سرنوشت کشور مخالف بوده و با سیطره ثروت بر سیاست مبارزه می‌کند. وی بیان داشت که خرج تبلیغات انتخاباتی را صرفاً خودش خواهد داد و توان وی در این راه بیش از ۳۵ میلیون نیست و همین مبلغ هم برای آگاهی هموطنانش از منویات او کافیست.