منصوریه

منصوریه

معنی کلمه منصوریه در لغت نامه دهخدا

منصوریه. [ م َ ی َ ] ( اِخ ) رجوع به منصورة شود.
منصوریه. [ م َ ی َ ] ( اِخ ) قلعه ای بوده است ازاسماعیلیان نزدیک طالقان. ( یادداشت مرحوم دهخدا ).
منصوریه. [ م َ ی َ ] ( اِخ ) یکی از فرق غلات اصحاب ابومنصور عجلی. ( بیان الادیان ). اصحاب ابومنصور عجلی هستند که معتقد بودند پیامبری تا ابد منقطع نگردد و بهشت مردی است که ما مأمور به دوستی او هستیم و وی همان امام است و دوزخ مردی است که ما به دشمنی وی دستور یافته ایم و او ضد و خصم امام است. ( ازتعریفات جرجانی ). پیروان ابی منصور عجلی هستند که می گفت امامت در فرزندان علی بگردید تا به ابوجعفر محمدبن علی بن الحسن ، معروف به باقر رسید و او نیز جانشین باقر است سپس ابومنصور دعوی رفتن به آسمان کرد و گفت خدای در آنجا به دست خود سر مرا نوازش کرده فرمود ای پسرک من ، از سوی من تبلیغ کن ، پس مرا از آسمان به زمین آورد و گفت او همان پاره است که خدای به افتادن آن از آسمان در قرآن اشاره کرده و فرموده است «و ان یروا کسفاً من السماء ساقطاً یقولوا سحاب مرکوم » . اینان روز رستاخیز و بهشت و دوزخ را باور ندارند و گویند بهشت شادکامی و آسایش جهان و دوزخ رنج و بدبختی در آن است. ( ترجمه الفرق بین الفرق بغدادی ص 351 و 352 ). رجوع به همین مأخذو کشاف اصطلاحات الفنون و خاندان نوبختی ص 265 شود.
منصوریه. [ م َ ی ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان میان آب ( بلوک عنافجه ) است که در بخش مرکزی شهرستان اهواز واقع است و 375 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6 ).
منصوریه. [ م َ ی ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان مرکزی بخش حومه شهرستان بهبهان است و 921 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6 ).
منصوریه. [ م َ ی ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان پایین جام است که در بخش تربت جام شهرستان مشهد واقع است و 241 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).

معنی کلمه منصوریه در فرهنگ فارسی

دهی از دهستان مرکزی بخش حومه شهرستان بهبهان . دشت گرمسیر. دارای ۹۲۱ تن سکنه . محصول : غلات برنج حبوبات پشم لبنیات .

معنی کلمه منصوریه در دانشنامه عمومی

منصوریه (بهبهان). منصوریه ( بهبهان ) شهری از توابع بخش مرکزی شهرستان بهبهان در استان خوزستان ایران است.
میرزا "منصور خان طباطبایی بهبهانی" از سیاستمداران فارس در روزگار فتحعلی شاه قاجار است و بخشی از روزگار محمد شاه قاجار را نیز درک کرده . از جمله آثار خیر میرزا منصور طباطبایی بهبهانی تنقیه قنات کهن ارجان و احیای اراضی بایر آن حدود به سال ۱۲۳۰ است که آن را منصوریه نامیدند و تا سال ۱۲۳۴ اراضی وسیعی را به تدریج بدان افزود و وقف کرد که مجموعا موقوفه پهناور منصوریه را تشکیل می داد . فتحعلی شاه نیز به پیشنهاد فرزندش ، حسین علی میرزا فرمان فرما حکمران فارس ، موقوفه مزبور را به قید ابد از مالیات دیوانی معاف کرده است . نکته‏ شایان ذکر  اینکه در اواخر دوره‏ قاجار که دوره‏ هرج و مرج شدید مملکت بود، حکومت بهبهان به "خوانین بختیاری" تفویض گردید؛ آنان بخش عظیمی از موقوفه را "به زور تصرف کردند" و از دست متولیان به درآوردند و هرگز به موقوفه متصل نگردید . شهر ( روستا ) منصوریه فعلی با تمامی اراضی و مزارعش یک دهم موقوفه منصوریه قدیم متولیان اصلی یعنی خاندان منصوری طباطبایی است .
شهر منصوریه در شهرستان بهبهان قرار دارد و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵، ۴۴۱ نفر ( ۱، ۵۲۸خانوار ) بوده است

معنی کلمه منصوریه در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یکی از انگیزه های مهم تشکیل فرقه، حب ریاست است و در فرق منشعبه از مذهب شیعه این انگیزه شدت بیشتری پیدا کرده است.
یکی از انگیزه های مهم تشکیل فرقه، حب ریاست است و در فرق منشعبه از مذهب شیعه این انگیزه شدت بیشتری پیدا کرده؛ زیرا در این مکتب امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) ابر مرد تاریخ بشریت و جانشین حقیقی رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) است و بدیهی است که هر کسی بخواهد در این مکتب نفوذ انحرافی داشته و ادعای رهبری کند. نمی تواند نسبت به علی (علیه السلام) و جانشینان حقیقی او بی تفاوت باشد تا بتواند خود را مقرب و یا جانشین ایشان جا بزند. در این میان عده ای به معرفی ناصحیح ائمه اطهار (علیهم السلام) پرداختند تا بتوانند در پرتوی این اندیشه مفرطانه به مقاصد خویش برسند و مطلب مهم تر این است که در این فرقه ها برای اعتقادات کفرآمیز خویش به تأویل هایی از قرآن کریم و روایات پیامبر اکرم نیز تمسک جسته اند و از قرآن و روایات بر علیه شارع مقدس و تعلیماتش استفاده کرده اند فرقه ای مانند خطابیه، مغیریه، منصوریه، بیانیه را می توان در این گروه و دسته از فرق قرار داد. با ذکر این مقدمه به عقاید فرقه (منصوریه) می پردازیم.
مبدع فرقه منصوریه
ابومنصور العجلی از قبیله بنی عجل بوده، از اهالی کوفه و در محله عبدالقیس زندگی می کرده. دوران کودکی او در بیابان و بادیه سپری شد و فردی بی سواد و بدون بهره از علم است و مدعی دعاوی باطله است؛ به همین دلیل جز گروه غلات می باشند، به اصحاب او کسفیه و منصوریه و عجلیه نیز گفته می شود.در ابتدای کارش خود را به امام محمدباقر (علیه السلام) نزدیک می نمود؛ ولی امام او را به خاطر کذب و عقاید فاسدش از خود طرد نمود و در این موقعیت بود که مردم را به امامت خود دعوت کرد و بعد از وفات آن ایشان خود در انائب آن حضرت معرفی کرد و با این خدعه به جمع آوری طرف داران خویش کوشید.
مبانی معرفتی ابومنصور
عقایدی که از کتب شیعه و سنی به او نسبت داده شده، مفرطانه ترین معتقدات را تشکیل می دهد که به طور اشاره به آنها می پردازیم:
← اول
...

جملاتی از کاربرد کلمه منصوریه

در پایان این دوره سه ساله به دستور حدائق که محبت سرشاری به شب زنده دار داشت، مجلس جشنی در باغ مدرسه منصوریه برگزار گردید و حدائق ضمن اهدای عبا و عمامه به شب زنده دار با دستان خود عمامه بر سر وی گذاشت و او را به لباس روحانیت درآورد.
تپه حسنک ۱ مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و در شهرستان بهبهان، روستای منصوریه واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۹۱۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
شب زنده دار جهرمی برای مدتی در مدرسه مقیمیه و پس از آن در مدرسه منصوریه شیراز اقامت گزید و به تحصیل مشغول گردید. در این دوره کتاب‌های درسی رایج در معانی و بیان، فقه و اصول و کلام و عقاید را نزد استادان و بزرگان حوزه علمیه شیراز چون شیخ محمدجواد آیت الهی (۱۳۵۲)، ملاّ احمد دارابی، سید علی خفری، بهاءالدین محلاّتی (۱۴۰۱ق)، شیخ ابوالحسن حدائق (۱۳۸۸ق) و سید عبدالعلی آیت اللّهی آموخت.
خانه خلیل‌زاده مربوط به دوره قاجار است و در اردبیل، میدان عالی قاپو، خیابان انقلاب، روبروی مسجد منصوریه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱ مهر ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۳۴۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تل عروسو مربوط به دوره ساسانیان - سده‌های اولیه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان بهبهان، بخش مرکزی، دهستان حومه، روستای منصوریه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱ مرداد ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۲۳۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
زیامه منصوریه (به عربی: زيامة منصورية) یک شهرداری در الجزایر است که در استان جیجل واقع شده‌است. زیامه منصوریه ۱۲٬۶۴۲ نفر جمعیت دارد.
لشگر از منصوریه برخاست باز عازن در بند شاه سرفراز
تل نارنجستان مربوط به دوره ساسانیان - سده‌های اولیه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان بهبهان، بخش مرکزی، دهستان حومه، ۳ کیلومتری شمال غرب روستای منصوریه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱ مرداد ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۲۹۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
به گفته دولتشاه سمرقندی، او در جوانی، چندی در مدرسه منصوریه توس به دانش آموختن علم‌ها پرداخت و دانش‌های عقلی و نقلی از قبیل فلسفه، اخترشناسی، موسیقی، ریاضیات، پزشکی، منطق و ادبیات عرب را فرا گرفت. در شعرهای او اشاره‌ای است که بر اثر علاقه به آثار پورسینا، عیون الحکمة او را به خط خود کتابت کرده‌است.
تنگ‌ تکاب (بهبهان)، از توابع بخش مرکزی شهرستان بهبهان در نزدیکی شهر منصوریه در استان خوزستان ایران است.
تپه حسنک ۲ مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و در شهرستان بهبهان، شرق جاده بهبهان به روستای منصوریه واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۹۱۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ویحک ای صورت منصوریه باغی و سرای یا بهشتی که به دنیات فرستاد خدای