مناقشات
معنی کلمه مناقشات در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه مناقشات
علاوه بر دولت آمریکا، مردم آمریکا نیز در سالهای اخیر در مناقشات خاورمیانه بین اعراب و اسرائیل، مکرراً و همواره طرف دولت اسرائیل بودهاند. به ویژه در میان مسیحیان پروتستان (اونجلیکن) آمریکا که جمعیتشان تا ۱۳۵ میلیون نفر تخمین زده میشود. خصومت دولتمردان ایران با اسرائیل احتمال هرگونه روابطی بین ایران و آمریکا را در این راستا ناممکنتر میسازد.
جنگ وضعیتی از نزاع خشونتبار درازمدت و گستردهاست که شامل دو یا تعداد بیشتری از گروههای انسانی میشود که عموماً تحت فرمان حکومت هستند. جنگ به منظور حل مناقشات سرزمینی و سایر ستیزها، به عنوان جنگ تهاجمی به قصد فتح سرزمینی یا غارت منابع، به عنوان دفاع ملی یا به منظور فرونشاندن فعالیتهای جداییطلبانهٔ بخشی از ملت انجام میشود.
گفته میشود که پیش از وقوع انقلاب ۱۳۵۷ ایران، روابط ایران و عربستان سعودی تا حدودی در چارچوبی که ایالات متحده آمریکا برای آنها تعریف کرده بود قرار داشت. پادشاه ایران و پادشاه عربستان در منطقه، هرکدام بخشی از مسئولیتهای مبارزه با نفوذ اتحاد جماهیر شوروی در خاورمیانه را در زمان جنگ سرد برعهده داشتند. در این زمان در حالیکه اختلافنظرهای سیاسی بین دو کشور وجود نداشت، مناقشات مرزی و انرژی همواره در روابط دوجانبه حضور داشت.
در ژوئن ۲۰۲۱، روسیه اعلام کرد که دلار را از صندوق ثروت ملی خود حذف میکند تا آسیبپذیری در برابر تحریمهای غرب را کاهش دهد، درست دو هفته قبل از اینکه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اولین نشست خود را با جو بایدن، رهبر ایالات متحده برگزار کند. در سال ٢٠١٥، مراودات مالی روسیه با چین به عنوان یک شریک راهبردی اقتصادی، بر پایه دلار بود. آمارها نشان می دهد ٩٠ درصد مراودات طرفین بر پایه دلار صورت گرفته اما بعد از تقابل تجاری آمریکا با چین و مناقشات سیاسی و نظامی با روسیه، این دو کشور برنامه ای را اجرایی می کنند که تا سال ٢٠١٩، این رقم به ٥١درصد می رسد. در نهایت در سال ٢٠٢٣ به حدود ٥ درصد می رسد که نشان می دهد روسیه در دلار زدایی موفق بوده است.
طرح تحول اقتصادی نام طرح کلان اقتصادی است که در ۷ حوزهٔ اقتصاد ایران از جمله هدفمندکردن یارانهها از سوی دولت نهم مطرح گردید. آغاز بحث در مورد این طرح از سوی محمود احمدینژاد و در بهمن سال ۱۳۸۶ بود. احمدینژاد در پیام نوروزی خود نیاز به اجرای این طرح را اعلام کرد و مجلس هشتم نیز کمیسیون ویژهای را به این امر اختصاص داد. در دولت نهم هم کارگروه ویژهای برای این امر تشکیل شد. این طرح در دولت دهم هم پیگیری شد. با تمام اختلافات، سرانجام در زمستان ۸۸ این طرح با تعدیلاتی از سوی مجلس تصویب شد؛ اما مناقشات همچنان ادامه یافت. این طرح را میتوان از چالش برانگیزترین مسائل در حوزهٔ سیاست و اقتصاد ایران در دهه اخیر دانست.
در این بین حکومت جمهوری اسلامی سعی داشته با برقراری رابطه با کشورهای امارات متحده عربی و عمان از میزان اختلاف نظرها بکاهد. اما منازعاتی از قبیل اختلاف بر سر نامیدن خلیج فارس و مناقشه جزایر سهگانه ایرانی در خلیج فارس و مناقشات مرزی ایران و عراق همواره از موفقیت این اقدامت ممانعت نمودهاست.
مجارستان در نوامبر سال ۲۰۰۴ خدمت وظیفه عمومی را ملغی اعلام کرد. الغای خدمت سربازی پس از پایان یافتن مناقشات سیاسی طولانی مدتی بود که منجر به تغییر قانون اساسی شد. برای بازگرداندن خدمت وظیفه، باید دو سوم نمایندگان به آن رأی مثبت دهند که در آینده نزدیک بسیار نامحتمل به نظر میرسد. هماکنون این کشور در حال توسعه ارتش حرفهای خود با تأکید بر سربازان پیمانی است که هر چهار سال بهطور داوطلبانه خدمت خواهند کرد.
لیتوانی به منظور حفظ صلح اولتیماتوم لهستان را در ۱۹ مارس پذیرفت. بااینکه در پی این اولتیماتوم روابط دیپلماتیک بین دو کشور برقرار شد، لیتوانی الحاق ویلنیوس به لهستان را به شکل دوژور (رسمی) نپذیرفت. دولت لهستان اولتیماتومی مشابه را همزمان با توافقنامه مونیخ علیه دولت چکسلواکی در ۱۹۳۸ صادر کرد. در هر دو مورد، لهستان از بحرانهای بینالمللی برای حل مناقشات مرزی درازمدتش استفاده برد.
این هلیکوپتر به کشورهای متعددی صادر شده و در نیروهای مسلح کشورهایی چون افغانستان، استرالیا، کره جنوبی، جمهوری خلق چین، تایوان، تایلند، مکزیک، کلمبیا، عربستان، اسرائیل، شیلی، برزیل،آرژانتین، بحرین، برونئی، امارات و ترکیه هم از آن استفاده میشود. یواچ-۶۰ در جنگها و مناقشات نظامی متعددی در گرنادا، پاناما، عراق، افغانستان، سومالی، بالکان و نقاط مختلف خاورمیانه به کار گرفته شدهاست.
حقوق بشر در عراق پس از تهاجم، از زمان تهاجم ایالات متحده در سال۲۰۰۳، موضوع نگرانیها و مناقشات بودهاست. نگرانیهایی در مورد رفتار شورشیان، نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده و دولت عراق ابراز شدهاست. ایالات متحده در حال بررسی چندین اتهام در مورد نقض استانداردهای بینالمللی و داخلی رفتار در حوادث جداگانه توسط نیروهای خود و پیمانکاران است. بریتانیا همچنین در حال انجام تحقیقات دربارهٔ نقض حقوق بشر توسط نیروهای خود است. محاکمه جنایات جنگی و تعقیب کیفری جنایات متعدد توسط شورشیان به احتمال زیاد سالها باقی ماندهاست. در اواخر فوریه۲۰۰۹، وزارت امور خارجه ایالات متحده گزارشی در مورد وضعیت حقوق بشر در عراق منتشر کرد که به سال قبل(۲۰۰۸) نگاه میکند.