مناف. [ م َ ] ( ع اِ ) ( از «ن و ف » ) جای بالا رفتن : جبل عالی المناف ؛ ای المرتقی. ( از اقرب الموارد ) ( از المنجد ). مناف. [ م َ ] ( اِخ ) نام بتی. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ) ( از محیطالمحیط ) نام بتی بوده است در جاهلیت. ( از معجم البلدان ). مناف. [ م َ ] ( اِخ )عبد... پدر هاشم است و عبدالشمس. ( منتهی الارب ) ( از ناظم الاطباء ). پدر هاشم است و نسبت بدان مَنافی است.( از اقرب الموارد ). رجوع به عبدمناف و منافی شود. منأف. [ م ِ ءَ ] ( ع ص ) کوشنده و بخت مند. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ) ( از اقرب الموارد ).
معنی کلمه مناف در فرهنگ فارسی
نام بتی بوده در عربستان در عهد جاهلیت کوشنده و بخت مند .
جملاتی از کاربرد کلمه مناف
خدای از آدمشان تا به آل عبد مناف به صلب پاک و به بطن مطهر آورده
هنگام تشکیل جمهوری مهاباد دو پرچم پیشنهاد شد که اولین طرح پرچم با درخواست قاضی محمد و پیشنهاد مصطفی بارزانی توسط فاطمه اسد شاهین طراحی شد. دومین طرح پرچم بعدها فاطمه سید مناف حسینی با پیشنهاد میرزا کریم احمدین (وزیر پست و تلگراف دولت مهاباد) طرح دوم پرچم این جمهوری ارائه شد. به قاضی محمد انجام شد.
دختران دودۀ آل مناف سر بر آوردند از سرّ عفاف
اخلصهم عبد مناف فهم من لوم من لام بمنجاة
قبلهٔ هرکس کسی است قبلهٔ جانت تاج سر خاندان عبد مناف است
مادرش امیمه بنت عبدالمطلب بن هاشم بن عبد مناف بن قصی بود. وی دختر عمه محمد بود که محمد او را به ازدواج پسرخوانده اش زید پسر حارثه درآورد. زید بن حارثه قبلاً بردهٔ محمد بود، سپس محمد آزادش کرد و او را به فرزندخواندگی خود پذیرفت. پس از آن زینب از زید طلاق گرفت و محمد با او ازدواج کرد.
دوچرخه نشریهای از ضمیمههای روزنامه است. دوچرخه، نشریهای است که به عنوان ضمیمه هر پنجشنبه چاپ میشود. این نشریه از سال ۱۳۸۰ آغاز به کار کردهاست و خوانندگان این نشریه اغلب از کودکان و نوجوانان میباشند. هماکنون مناف یحییپور سردبیری این نشریه را بر عهده داراست.
بندر سفر مناف طلاس را که در ۶ ژوئیه ۲۰۱۲ از سوریه جدا شده بود، در هفته آخر ژوئیه ۲۰۱۲ به عربستان سعودی ترتیب داد.
خانه مناف تمدن در شهرستان فومن، شهرک تاریخی ماسوله واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۵۱۶۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ثمین گوهر دجر عبد مناف همی راند تا جایگاه شراف
از کسانی که از میرهاشم دوهچی حمایت میکردند میتوان از میر مناف و میر تقی صراف و از سرمایهداران بزرگ از حسن تاجرباشی روس، کنسول روس در تبریز و میرزا حسن نام برد.