منازعات
معنی کلمه منازعات در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه منازعات
در اواخر ژوئیه سال ۲۰۱۵، فاز سوم منازعات ترکیه با کردها بین گروههای مختلف کرد و دولت ترکیه، پس از یک روند صلح دو و نیم ساله ناموفق، با هدف حل و فصل مناقشات آغاز شد.
حقوق اغلب برای هر تمدن اساسی تلقی میشود، زیرا آنها به عنوان ستونهای تثبیت شده جامعه و فرهنگ در نظر گرفته میشوند و تاریخچه منازعات اجتماعی را میتوان در تاریخ هر حق و توسعه آن یافت. طبق دائرةالمعارف فلسفه استنفورد، «حقوق ساختار دولتها، محتوای قوانین و شکل اخلاقی را همانگونه که در حال حاضر درک میشود، میسازد».
در مجموع بیش از ۵۰ کشور از این تانک در نیروهای مسلح خود بهره بردهاند و در بسیاری از نبردهای پس از جنگ جهانی دوم از آن استفاده شدهاست. از یورش ارتش سرخ و کشورهای عضو پیمان ورشو در سال ۱۹۵۶ به مجارستان گرفته تا منازعات چندینباره اعراب و اسرائیل که تی-۵۴ در اغلب آنها مهمترین تانک ارتشهای عربی بود. و از جنگهای فرسایشی چون جنگ ویتنام و جنگ ایران و عراق تا نبردهای داخلی خفیفتر چون جنگ داخلی ۲۰۱۱ لیبی این تانک چهره آشنایی در تصاویر درگیریهای نظامی بودهاست.
تاریخ نبرد فریدریش دوم با جان ابلین مخدوم خود اثر فیلیپ ناواری، مستشار جان ابلین که وی در این کتاب به منازعات امیران و حاکمان صلیبی با یکدیگر پرداختهاست. وی در این کتاب حوادث جنگ صلیبی پنجم و ششم را که به چشم خود دیدهاست و آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کردهاست.
درین مناطق منازعات کمتر بوده، جرایم اخلاقی، جرایم جنایی، جرایم علیه امنیت عامه در پایینتریم درجه آن قراردارد.
بحران پناهندگان اشاره به مهاجرت گروه بزرگی از آوارگان دارد که آوارگان داخلی، پناهندگان و سایر مهاجران را شامل میشود و میتواند ناشی از حوادث، منازعات و مشکلات بزرگ پناهندگان در کشور مبدأ یا محل خروج یا هنگام حرکت و حتی پس از ورود گروههای بزرگی از آوارگان به یک کشور امن باشد. پناهندگان کسانی هستند که مجبور به فرار از کشور خود به دلیل آزار و اذیت، جنگ یا خشونت شدهاند. آنها به دلیل نژاد، مذهب، ملیت، عقاید سیاسی یا عضویت در یک گروه اجتماعی خاص، ترس واقعی از اذیت و آزار و شکنجه شدن دارند. به احتمال زیاد، آنها راه بازگشت به خانه را ندارند یا از انجام چنین کاری ترس دارند. جنگ و خشونت قومی، قبیله ای و مذهبی علت اصلی فرار پناهندگان از کشورشان است.
مثالی دیگر در در ۲۲ دی ۱۳۸۱ روی داد. روزنامه حیات نو کاریکاتوری تاریخی مربوط به سال ۱۹۳۷ را چاپ کرد که دربارهٔ منازعات میان روزولت رئیسجمهوری آمریکا و دیوان عالی این کشور بود. شباهت تصویر رئیس دیوان عالی آمریکا با خمینی بحرانی در کشور بر پا کرد و موجب شد تا روزنامه حیات نو توقیف شده، علیرضا اشراقی سردبیر و هادی خامنهای مدیرمسئول روزنامه در دادگاه ویژه روحانیت محاکمه شوند، چند تن از اعضای تحریریه این روزنامه بازداشت شده و اشراقی ۵۳ روز را در سلول انفرادی بازداشتگاه ۲۰۹ بهسر بردند.
دولت شیلی روابط دیپلماتیک با بیشتر کشورها بر قرار نمودهاست. این کشور بسیاری از منازعات ارضی اش را با آرژانتین طی دهه ۱۹۹۰ حل و فصل نمود. شیلی و بولیوی به دلیل تمایل شیلی به بازپسگیری ناحیهای که در طی جنگ پاسیفیک در سالهای ۸۳–۱۸۷۹ از شیلی از دست داده بود، در سال ۱۹۷۸ با یکدیگر روابط دیپلماتیک برقرار کردند.
در اوایل سال ۱۹۶۹ میلادی قذافی یک رشته عملیات نظامی را برابر کشور همسایه چاد تأمین مالی کرد. او همچنین گاهی منازعات منطقهای با چاد در منطقه اوزو که از سال ۱۹۷۳ میلادی تحت اشغال لیبی بود، ایجاد میکرد. در سال ۱۹۸۷ میلادی منازعات بین لیبی و چاد و همچنین اشغال اوزو از جانب لیبی پایان یافت و بین دو کشور آتشبس برقرار شد. پس از بیانیه دیوان بینالمللی دادگستری در اینباره به تاریخ ۱۳ فوریه ۱۹۹۴ میلادی، لیبی در ژوئن همان سال بهطور کامل از خاک چاد عقبنشینی کرد.
اختلافات و منازعات میان کشورهای عضو روی مسائل مختلفی مانند تعیین حدود مرزی، استفاده از منابع آب، چگونگی روابط و همکاریهای تجارتی با یکدیگر اختلافات ژرفی دارند. این مسئله نه تنها دشواری بزرگی پیشِ روی سازمان برای رسیدن به اهداف اش پنداشته میشود، بلکه باعث تزلزل سازمان و بیثباتی آن نیز میشود. این مسئله همراه با سیاستهای بیثبات روسیه، حتی میتواند سبب فروپاشی سازمان پیمان امنیت دستهجمعی شود.