ملاسرا

معنی کلمه ملاسرا در لغت نامه دهخدا

ملاسرا. [ م ُل ْ لا س َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان سنگر کهدمات است که در بخش مرکزی شهرستان رشت واقع است و 812 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).
ملاسرا. [ م ُل ْ لا س َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان فومن است و 549 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).
ملاسرا. [ م ُل ْ لا س َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان گسکرات است که در بخش صومعه سرای شهرستان فومن واقع است و 354 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

جملاتی از کاربرد کلمه ملاسرا

سعدالله خان حامل پیام متقابلی برای میرزا شد. او برای بار دوم به تهران رفت که نتیجه با بار اول فرقی نداشت، زیرا در تصمیمات متخذه هیچ تغییری روی نداده بود. عاقبت واقعهٔ ملاسرا پیش‌آمد که قطع و فصل کارها را به شمشیر محول ساخت.
دهستان ملاسرا نام دهستانی در بخش مرکزی شهرستان شفت، استان گیلان در ایران است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵۵۹۶ نفر (۳۹۰۸ خانوار) بوده‌است.
در ۶ مهر ۱۳۰۰ ، تنی چند از هواداران میرزا کوچک خان بدون اطلاع او به جلسه اعضای حکومت در ملاسرا حمله کرده و عده‌ای از جمله حیدرخان را به قتل رساندند. این رخداد باعث بروز نزاع مسلحانه بین گروه‌های مختلف نهضت شد و منجر به این شد که نیروهای حکومت مرکزی به فرماندهی رضاخان میرپنج و با حمایت تسلیحاتی و حضور افسران بریتانیایی ،گیلان را به سادگی تصرف کنند.
این روستا در دهستان ملاسرا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۶۴ نفر (۱۷۶خانوار) بوده‌است.
این روستا در دهستان ملاسرا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۹۵ نفر (۱۳۳خانوار) بوده‌است.
کمونیست‌های انقلابی پس از یکسال با میرزا از در دوستی و مذاکره درآمدند و دوباره دولت جدیدی به رهبری میرزا کوچک خان تشکیل شد، اما این دولت جدید نیز دوامی نیاورد و بعد از دو ماه در اوایل مهر ۱۳۰۰ با واقعه ملاسرا و اسارت حیدر خان عمواوغلی دوباره از هم پاشید و قوای جنگل به دولت انقلابیون رشت حمله کردند که حدود شانزده روز جنگ ادامه داشت. اختلافات درونی چه در دوره اول و چه دوره دوم قیام جنگل از عوامل مهم تضعیف این نهضت محسوب می‌شود.
بر اساس اسناد به جای مانده تفنگچیان حسن خان کیش دره‌ای (معین الرعایا)، اسماعیل خان، گائوک و چند نفر دیگر به خانه‌ای در ملاسرا که حیدر خان عمو اوغلی و دوستانش در آنجا جمع شده بودند یورش بردند و آنجا را به آتش کشیدند.
پس از ورود حیدر عمو خان اوغلی با یک کشتی اسلحه به گیلان، کمیتهٔ انقلابی با شرکت خود او تشکیل یافت که هفته‌ای دو بار در ملاسرا تشکیل جلسه داده به بررسی امور می‌پرداخت. حیدر عمو اوغلی در بررسی‌های مقدماتیش تشخیص داد، چنانچه احسان الله خان در کمیته باقی بماند افراد کمیته را به هم ظنین خواهد کرد و دوباره فتنه برمی‌انگیزد؛ لذا به حضورش در کمیته راضی نبود. احسان الله خان نیز با اینکه ظاهراً از ورود عمو اوغلی ابراز خوشوقتی می‌کرد، اما باطناً ناراحت و دلتنگ بود زیرا یقین داشت با آمدن او زمام امور از کف‌اش در خواهد رفت.