ملااحمد

ملااحمد

معنی کلمه ملااحمد در لغت نامه دهخدا

ملااحمد. [ م ُل ْ لا اَ م َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان ساری سوباسار است که در بخش پلدشت شهرستان ماکو واقعاست و 118 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).
ملااحمد. [ م ُل ْ لا اَ م َ ]( اِخ ) دهی از بخش کوهپایه شهرستان اصفهان است و 124 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 ).
ملااحمد. [ م ُل ْ لا اَ م َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان کلخوران است که در بخش مرکزی شهرستان اردبیل واقع است و 124 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

معنی کلمه ملااحمد در دانشنامه عمومی

ملااحمد (نیر). ملااحمد یک منطقهٔ مسکونی در ایران است که در دهستان مهماندوست واقع شده است. ملااحمد ۹۷ نفر جمعیت دارد.

جملاتی از کاربرد کلمه ملااحمد

-مقبره امامزاده جمال تبریز زیارتگاهی است که در مسجد حاجت، در راسته کوچه واقع شده است. این زیارتگاه مرقد امامزاده موسی معروف به سیدجمال از اولاد امام موسی بن جعفر علیه‌السلام است. آرامگاه در زیر گنبد نسبتاً بزرگی واقع شده و پاتاق مقرنسی دارد که روی آن صندوق چوبی زیبایی نهاده‌اند. دو کتیبه مرمرین سنگ قبر نیز در این بقعه به چشم می‌خورد که یکی متعلق به قبر آخوند ملااحمد مدرس و دیگری مربوط به قبر شیخ عبدالغفار است.
غلامعباس توسلی در ۱ خرداد ۱۳۱۴ در رشتخوار و در خانواده‌ای از طبقه متوسط زاده شد. وی از سن شش سالگی وارد مکتب‌خانه شد و آموختن قرآن و زبان فارسی را تا فراگیری آثار سعدی، حافظ، و زبان عربی را در حد نصاب، جامع المقدمات و صمدیه ادامه داد. پدرش ملااحمد توسلی را در یازده سالگی از دست داد. پس از مرگ پدر، وارد مدارس جدید گردید و مستقیماً در کلاس چهارم ابتدایی دبستان طغرایی رشتخوار پذیرفته شد. سپس تحصیلات خود را در دبیرستان قطب‌الدین حیدر در تربت ح یدریه ادامه داد.
از دیگر جاذبه های دیدنی روستای هنزا حمام گیوه بافی در محله علیا و مسجد جامع هنزا و مسجد سنگی حاج ملااحمد می‌توان اشاره کرد.
ملاصدرا باور دارد که روح در پیدایش مادی و در ماندگاری فرا مادی است: ابتدا بدن پدیدار می‌شود و سپس روح در آن روان می‌گردد اما به هنگام مرگ روح از بدن بیرون رفته و درقالب مثالی به جا می‌ماند (الروح جسمانیه الحدوث و روحانیه البقا) ملااحمد نراقی می‌گوید روح حقیقت فراگیر فرا مادی آدمی است و از آنجا که ویژگیهای گوناگونی دارد، برخی واژه‌های یادآور بخشهای فرا مادی انسان در معنی اجمالی خود برابر با روح اند ولی اگر درست نگاه کنیم از ویژگیهای آنند. مانند خرد (عقل)، روان (نفس) و جان.