مقتدایی
معنی کلمه مقتدایی در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه مقتدایی
و از اینست کی صوفیان چون درویشی را ندانند از وی پرسند کی پیر صحبت تو کی بوده است او را از خود ندانند و بخود راه ندهند و مراتب پیری و مریدی را شرح بسیار است و ما را غرض از این تألیف ذکر آن نیست و اگر کسی از راه زندگانی و ریاضت بدرجۀ بلند رسیده باشد و او را پیری و مقتدایی نباشد، این طایفه او را از خود ندانند. چه گفتۀ شیخ ماست که: مَنْ لَمْ یَتَأَدَّبْ بِأَسْتاذٍ فَهُوَ بَطّالٌ وَلَوْ اَنَّ رَجُلاً بَلَغَ اعْلَی الْمَراتِبِ وَالْمَقاماتِ حَتّی تَنْکَشِفَ لَهُ مِنَ الْغَیْب اَشْیاءٌ وَلایَکُونُ لَهُ مُقدَّمٌ وَلااُسْتاذٌ فَلایَجُی اَلبَّة مِنْهُ شَئیٌ. و مدار طریقت بر پیرست که اَلشَّیْخُ فِی قَوْمِهِ کَالنَّبِّی فِی اُمَّتِهِ. و محقّق و مبرهن است کی بخویشتن بهیچ جای نتوان رسید. و مشایخ را درین کلمات بسیارست و درآن کلمات فواید بیشمار، خاصه شیخ ما بوسعید را قدس اللّه روحه العزیز، چنانک بعضی از آن بجای خویش آورده شود و اگر کسی را گرفت آن پدید آید و عشق آن دامن گیرد، آن درد او را بر آن دارد کی درگاه مشایخ را ملازم باشد و عتبۀ پیران را معتکف گردد تا آن فواید کسب کند، چه این علم جز از راه عشق حاصل نشود لَیْس الدّینُ بِالتَّمَنِّی وَلا بِالتَّجلّی وَلکن بِشَییءٍ وقِرَفِی القَلْبِ وَصَدَّقَهُ الْعَمَلُ.
پس از خشک شدن رودخانه زایندهرود و اعتراضات کشاورزان اصفهان کمیته پیگیری مسائل و مشکلات زایندهرود به ریاست عباس مقتدایی تشکیل گردید که در نهایت با پیگیریهای اعضای این کمیته، نمایندگان مجلس و مسئولان استان اصفهان، شورای عالی آب مصوبات نهگانهای را به نفع زایندهرود به تصویب رساند.
دوازدهم علم است باید که آن قدر علم حاصل کند که از عهده فرایض که بروی واجب است از نماز و روزه و دیگر ارکان بقدر حاجت بیرون تواند آمد و در طلب زیادتی نکوشد که از راه باز ماند مگر وقتی که بکمال مقصود رسد. اگر مقتدایی خواهد کرد و مرتبه پیشوایی یافته بود تحصیل مفید بود نه مضر از علوم کتاب و سنت.
عباس مقتدایی که به عنوان نامزد مستقل در این رقابت شرکت کرد در نهایت از راه یافتن به مجلس دهم بازماند. در این انتخابات اصلاحطلبان پیشتاز بودند.
عباس مقتدایی خوراسگانی (زاده آذر ۱۳۴۶ اصفهان) سیاستمدار ایرانی و نماینده حوزه انتخابیه اصفهان و ورزنه در دورههای نهم، یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی است.
از شناختهشدهترین چهرههای فعلی خوراسگان، میتوان به آیت الله مرتضی مقتدایی عضو مجلس خبرگان رهبری، عباس مقتدایی نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس،محمد جواد امینی، سیدمحمود حسینی استاندار پیشین اصفهان و سیستان و بلوچستان، مهدی طغیانی، نماینده دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی و رسول جعفریان نویسنده و پژوهشگر حوزه تاریخ و رییس پیشین کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.
در شمار خلق بودم داشتم تارو به خلق پشت کردم بر خلایق مقتدایی یافتم
ابن عباس گفت: «بِإِمامِهِمْ» یعنی امام هدی او امام ضلالة، امروز در دنیا هر کس را پیشوایی است و مقتدایی بهدایت یا بضلالت، پیشوای هدایت را میگوید: «وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً یَهْدُونَ بِأَمْرِنا» و پیشوای ضلالت را میگوید: «وَ جَعَلْناهُمْ أَئِمَّةً یَدْعُونَ إِلَی النَّارِ» هر که امروز بر پی امام هدایت رود فردا او را بوی باز خوانند، و هر که بر پی امام ضلالت رود بوی باز خوانند.
از سویی رسانههای طرفدار سید حسن خمینی، مدعی شدهاند که برخی روحانیون برجسته و مراجع تقلید همچون وحید خراسانی، محقق داماد، موسوی اردبیلی، عباس محفوظی، سید جعفر کریمی، ابراهیم امینی، مرتضی مقتدایی و… اجتهاد وی را تأیید کردند.
همچنین از دیگر نمایندگان کنونی و پیشین مجلس شورای اسلامی نیز محمدعلی پورمختار نمایندهٔ مجلس نهم و دهم، موسیالرضا ثروتی نمایندهٔ مجلس هفتم تا نهم، عوض حیدرپور نمایندهٔ مجلس هفتم تا نهم، محسن رهامی نمایندهٔ مجلس اول و دوم، حسن سبحانی نمایندهٔ مجلس پنجم تا هفتم، قاسم شعلهسعدی نمایندهٔ مجلس سوم، چهارم و ششم، اعظم طالقانی نمایندهٔ مجلس اول، سید احمد کاشانی نمایندهٔ مجلس اول و دوم، مصطفی کواکبیان نمایندهٔ مجلس هشتم و دهم، عبدالحسین مقتدایی نمایندهٔ مجلس سوم و چهارم، علیرضا منادی نمایندهٔ مجلس هشتم و نهم، حسن نوروزی نمایندهٔ مجلس هشتم و دهم، علی یوسفپور نمایندهٔ مجلس دوم تا چهارم احراز صلاحیت نشدند.
وی در مجلس نایبرئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بودهاست. مقتدایی عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهررضا، دانشآموخته کارشناسی ارشد معارف اسلامی و علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق(ع) و دارای دکتری روابط بینالملل از واحد علوم تحقیقات تهران است. وی مؤسس دبیرستان دوره اول رسول صادق در شهر اصفهان و رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی - اسلامی است.