معمورین

معنی کلمه معمورین در لغت نامه دهخدا

معمورین. [ م َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان فشافویه است که در بخش ری شهرستان تهران واقع است و 313 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

معنی کلمه معمورین در فرهنگ فارسی

دهی از دهستان فشافویه است که در بخش ری شهرستان تهران واقع است .

جملاتی از کاربرد کلمه معمورین

در سال‌های ۱۳۵۵، یونسکو این منطقه تا فرودگاه را به عنوان مناطق احتمالی پیدایش عصر آهن شناخت. تمام این روستا و اطراف آن از تپه سفالی معمورین به‌شمار می‌آیند. این منطقه مربوط به هزاره ۶ تا هزاره اول قبل از میلاد است این اثر در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۶۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. یکی از مهم‌ترین یافته‌های کشف شده از این تپه، سازه های معماری متعلق به عصر آهن است که تا پیش از این کاملا ناشناخته باقی مانده بود. البته در میان این آثار به دست آمده، «مهر استوانه ای شکل» کشف شد که نشان می داد مردمانی که ما به عنوان مردم عصر آهن می‌شناسیم، ۳۲۰۰ سال پیش وارد ایران شده اند.
تپه سفالی معمورین مربوط به هزاره ۶ تا هزاره اول قبل از میلاد است و در دهستان وهن‌آباد شهرستان رباط کریم (پیش از این در ری) ، درشمال فرودگاه امام خمینی (ره) واقع شده و تمامی زمین های روستای وهن‌آباد و اطراف آن و را شامل می شود. این اثر در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۶۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پس از آن نرسیده به روستای حکیم آباد، معدن شن و ماسه است. سپس با قبرستان تازه تأسیس وادی‌السلام رباط‌کریم مواجه هستیم. پس از پل قطار راه‌آهن سراسری ایران، نخست علی‌آباد و سپس امامزادگان عین و غین و وهن‌آباد و کاظم‌آباد مواجه هستیم. در ابتدای وهن‌آباد، این بزرگراه با جاده شهرستانک و مسیر ورودی غربی امامزادگان عین و غین متقاطع است. سپس تپه سفالی معمورین و مناطق تحت حفاظت وجود دارند. پس از عبور از شترخوار و سفیدار و نصیرشهر، به میدان آیت الله خمینیمی‌رسیم. در پایان، بزگراه آیت‌الله سعیدی و آزادراه تهران-ساوه، بزرگراه وهن‌آباد را به پایان می‌رساند.
پیکر او را در دامنه ی یکی از تپه های باستانی معمورین در اطراف بقعه ی امامزادگان عین و غین به خاک سپردند. گفته شده در گذشته مردم محلی با توجه به اعتقاد به شهادت او، بسیار آن مکان را گرامی داشته اند. به مرور زمان و با توجه به تخریب قبرستان تاریخی اطراف امامزادگان توسط مسئولین وقت در دهه 1395 خورشیدی به بهانه ی بازسازی و نوسازی آستان امامزادگان، مزار او به همراه سایر قبرهای تاریخی تخریب شده و تنها عده ی اندکی از محل دقیق آن با خبر هستند.
تپه سفالی معمورین مربوط به هزاره ۶ تا هزاره اول قبل از میلاد است و در رباط کریم (پیش از این در ری) ، درشمال فرودگاه امام خمینی (ره) واقع شده و تمامی زمین های روستای وهن‌آباد و اطراف آن را شامل می شود. این اثر در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۶۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.