( معرةالنعمان ) معرةالنعمان. [ م َ ع َرْ رَ تُن ْ ن ُ ] ( اِخ ) شهر بزرگ قدیمی و مشهوری است از اعمال حمص بین حلب و حماة. آب آن از باران و محصولش زیتون و انجیر است. بلاذری در فتوح البلدان گوید: نعمان بن بشر صحابی بدانجا گذر کرد و چون پسری ازوی در آنجا بمرد، در آن اقامت گزید و بدین جهت این ناحیه به نام وی معروف گردید. اما این وجه تسمیه به نظر من ضعیف است و من گمان می کنم این شهر به نعمان عدی بن غطفان بن عمروبن بریح بن خزیمه.... منسوب است. ابوالعلاء احمدبن عبداﷲبن سلیمان معری بدانجا منسوب است. ( از معجم البلدان ). شهری بزرگ و زیباست میان حماة و حلب و قبر عمربن عبدالعزیز به دو فرسنگی آن است. ( سفرنامه ابن بطوطه ، یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). آنجا را ذات القصور نیز نامند. ( یادداشت ایضاً ). مرکز قضاء معرة النعمان است در سوریه با 6000 تن سکنه. شهری است کشاورزی و شن زار و در آن آثار قدیم است. ( از اعلام المنجد ) : یازدهم رجب از شهر حلب بیرون شدیم به سه فرسنگ دیهی بود چند قنسرین می گفتند و دیگر روز چون شش فرسنگ شدیم به شهر سرمین رسیدیم بارو نداشت. شش فرسنگ دیگر شدیم معرةالنعمان بود، باره سنگین داشت. شهری آبادان و بر در شهر اسطوانه سنگین دیدم چیزی در آن نوشته بودبه خطی دیگر از تازی... بالای آن ستون ده ارش قیاس کردم. و بازارهای او بسیار معمور دیدم و مسجد آدینه شهر بر بلندی نهاده است در میان شهر و کشاورزی ایشان همه گندم است و بسیار است و درخت انجیر و پسته و بادام و انگور فراوان است و آب شهر از باران و چاه باشد. در آن مردی بود که ابوالعلاء معری می گفتند ، نابینا بود و رئیس شهر او بود... ( سفرنامه ناصرخسرو چ برلین ص 14 و 15 ). و رجوع به معجم البلدان و قاموس الاعلام ترکی و ماده بعد شود. معرةالنعمان. [ م َ ع َرْ رَ تُن ْ ن ُ ] ( اِخ ) قضایی است در سوریه ( محافظة حلب ) و مرکز آن شهر معرةالنعمان است. ( از اعلام المنجد ). و رجوع به ماده قبل شود.
معنی کلمه معره النعمان در فرهنگ فارسی
قضایی است در سوره و مرکز آن شهر معره النعمان است .
جملاتی از کاربرد کلمه معره النعمان
در بین این کشاکش میان ریموند و بوهموند سران رده پایین سپاه در اطراف انطاکیه دست به تاراج میزدند یا به دنبال قلمرویی کوچک برای خود بودند، در این بین عدهای دیگر نیز به سوی ادسا میرفتند تا به جمع یاران بالدوین بپیوندند. در میان اینان فردی به نام ریموند پیلت که از افراد سپاه ریموند بهشمار میرفت توانست در هفدهم ژوئیه از رود اورنتس گذر کرده و پس از سه روز شهر تلمنس و قلعه نزدیک به آن را همراه با استقبال مسیحیان شامی، از کنترل ترکان خارج کند. او به همراه مسیحیان بومی و شماری از سربازانش سپاهی فراهم کرد و به سوی معره النعمان اردو کشید ولی سپاه جنگ ندیده او در برابر شهر با مشاهده سپاه کمکی رضوان پا به فرار گذاشتند ولی او توانست موقعیت خود در تلمنس را در برابر رضوان حفظ کند.
در ۱۱ ژوئن ۲۰۲۰ (۲۲ خرداد ۱۳۹۹) بشار اسد در حکمی حسین عرنوس، که در در ابتداء وزیر منابع آبِ سوریه بود را به جای عماد خمیس در راس دولتِ سوریه منصوب کرد. حسین عرنوس در سال ۱۹۵۳ در روستای التح از توابع بخش معره النعمان در استان ادلب به دنیا آمد. وی فارغ التحصیل از دانشکده مهندسی شهرسازی (دانشگاه حلب) در سال ۱۹۷۸ میباشد.