مظلومیت

معنی کلمه مظلومیت در لغت نامه دهخدا

مظلومیت. [ م َ می ی َ ] ( ع مص جعلی ، اِمص ) در برابر بیدادگری قرار گرفتن. در معرض تجاوز و ستم واقع شدن. بی دفاع ماندن در مقابل تجاوز و بیدادگری.

معنی کلمه مظلومیت در فرهنگ فارسی

مصدر جعلی از مظلوم در برابر بیداد گری قرار گرفتن .

جملاتی از کاربرد کلمه مظلومیت

وی مؤسس دارالتبلیغ اسلامی بود. محسن کدیور با نوشتن مقاله‌ای با موضوع «اسناد مظلومیت آیت‌الله شریعتمداری» مدعی شد که دارالتبلیغ اسلامی توسط جمهوری اسلامی مصادره شده و به دفتر تبلیغات اسلامی تغییر نام یافته‌ است. حسینیهٔ شخصی وی هم بنا بر مقاله محسن کدیور به سرنوشت مشابهی دچار شد.
رمضان خدر به دلیل ناجوانمردی‌هایی فراوانی که در طول دوران ورزشی‌اش به او شد،به نماد مظلومیت در تاریخ کشتی ایران تبدیل شد.
سینگر در این کتاب به محکوم‌کردن نازیسم و مظلومیت قوم یهود بسنده نمی‌کند و به نکات عام‌تری می‌پردازد. وی دست به کاوش در شخصیت قربانیان این فاجعه می‌زند و این پرسش را در ذهن خواننده بیدار می‌کند چگونه و به چه علت انسان به مرحله‌ای می‌رسد که می‌تواند دست به جنایات هولناک بزند.
مشهورترین آهنگهای وی او فقط می‌خواهد برقصد و پایان مظلومیت می‌باشند.
در سال ۱۹۶۷، مارتین ریت، کارگردان چپ‌گرای آمریکایی رمان «اومبره» (مرد) لئونارد را به فیلمی در مورد مظلومیت سرخپوستان تبدیل کرد که پل نیومن در آن نقش جوانی را بازی می‌کرد که در میان سرخپوستان آپاچی بزرگ شده بود و قربانی سفیدپوستان طمعکار می‌شد.
گر نمائی با دو دال زلف وفد چون الف هر کجا در عشق مظلومیت باید از تو داد
چارلی در کنار زمین مسابقه اتومبیلرانی با چند پلیس درگیر می‌شود. از آنطرف، یک دختر می‌خواهد هات داگ‌هایش را بفروشد، اما نمی‌تواند و همه به او زور می‌گویند. چارلی می‌آید و از دختر دفاع می‌کند اما خودش خوراکی‌های او را می‌دزدد. دختر می‌رود و پلیس می‌آورد و چارلی با پلیس‌ها درگیر می‌شود و آنها را نقش زمین می‌کند. اما وقتی مظلومیت دختر را می‌بیند، به او کمک می‌کند.
اگر زن و مسایل زنان از هسته‌های بنیادی مباحث فمینیستی دانسته شود، سیمین دانشور همانگونه که خود نیز صراحت دارد، یک فمینیست است. سیمین دانشور، نخستین نویسنده زن ایرانی است که در تمام آثار خود، به شیوه‌های گوناگون، در پی بیان حقوق از دست رفته زنان است. او که به صراحت خود را فمینیست می‌داند، به نوعی از فمینیسم ایرانی و شرقی معتقد است که در آن از زیاده روی فمینیسم غربی خبری نیست. در فمینیسم دانشور جلوه‌هایی از فرهنگ دیرینه مردسالار، ناهنجاری‌های رفتاری مردان، مظلومیت و ستمدیدگی زنان، و بزرگداشت زن، آشکارا بازتاب می‌یابد.
زمانی این زیارت توسط علی النقی قرائت شد که تشیع به علت فشارهای سیاسی خلفای عباسی در وضعیت سختی قرار داشت و امامان شیعه در تنگنای روزافزون قرار داشتند؛ لذا، امام هادی در ضمن زیارت با ترسیم مظلومیت علی بن ابی‌طالب سعی در جلب توجه مردم به امامت دارد.