مظفری

مظفری

معنی کلمه مظفری در لغت نامه دهخدا

مظفری. [ م ُ ظَف ْ ف َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان باوی است که در بخش مرکزی شهرستان اهواز واقع است و 470 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).
مظفری. [ م ُ ظَف ْ ف َ ] ( اِخ ) ظاهراً از شعرای معاصرچغانیان و غزنویان و فرخی سیستانی بوده. او راست :
بگشای به شادی و فرخی
ای جان جهان آستین خی
کامروز به شادی فرارسید
تاج شعرا خواجه فرخی.( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ).

معنی کلمه مظفری در فرهنگ فارسی

دهی از دهستان کوار بخش سروستان شیراز. در ۱۱۳ کیلومتری جنوب باختر سروستان . جلگه معتدل . دارای ۱۲۹۲ تن سکنه . آب از رودخانه قره آغاج . محصول : غلات چغندر قند میوه .
ظاهرا از شعرای معاصر چغانیان و غزنویان و فرخی سیستانی بوده .

معنی کلمه مظفری در دانشنامه عمومی

مظفری (کوار). شهر مظفری، شهری از توابع بخش مرکزی شهرستان کوار استان فارس ایران است.
در این شهر مردم اکثرا به کشاورزی یا رانندگی مشغول هستند. همچنین کارخانه ذوب اهن پاسارگاد در اراضی این شهربنا شده و کارکنان زیاد و موثری از این شهر به خدمت دارد. این شهر با داشتن حداقل ۸۰۰کامیون و راننده نقش مهم و پررنگی در حمل و نقل کشور دارد.
. چهار باغ قوام
. شاهزاده ابوالقاسم
. شاهزاده ذکریا
. چشمه سه رود
. چشمه خرم دره
. قبرستان تاریخی شاهزاده ابوالقاسم
. خانه زینت الملوک
براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهر مظفری برابر با 7033نفر ( 3024 خانوار ) بوده است.

جملاتی از کاربرد کلمه مظفری

گفتم مظفری به همه وقت کامکار گفتا موفقی به همه ‌کار کامران
همچنین در پاییز یا زمستان ۱۳۸۲ به صورت دوبله فارسی از شبکه یک سیما در برنامه «سینما یک» پخش شد. که در آن سعید مظفری به جای پیرس برازنان بازیگر نقش آرچی صبحت کرد.
با رشد پیروان آئین باب و سپس بهائیان در ایران در دوره مظفری تا پایان عمر دودمان قاجاریه در ایران، اخوند های شیعه مایل بودند تا برای جلوگیری از گرایش شمار بیشتر از ایرانیان به بهائیت به نگارش ردیه‌هایی علیه آنان بپردازند. کتاب‌هایی چون «احقاق الحق للقائم بالحق» اثر میرزا محمد تقی همدانی، و اسرار العقاید میرزا ابوطالب شیرازی که در دوره مظفری نوشته شده‌اند، بازتابی از فضای فکری این دوره و تلاش برای جلوگیری از تبلیغات بهائیان هستند.
مؤیدی که زمین را به رأی کرد آباد مظفری که جهان را به تیغ داد قرار
جهانستانی شاهی مظفری ملکی که رام گشت به عدلش زمانه توسن
مبارزی که عدیل سنان اوست اجل مظفری که قرین حسام اوست ظفر
این فیلم در ایران توسط شرکت تصویر دنیای هنر دوبله و پخش شده است.از عوامل دوبله این فیلم میتوان به سعید مظفری اشاره کرد.
ای عشق دل فروز، که شاه مظفری دل را نگاه دار، که سلطان کشوری
بیشت مظفری در جنوب رودخانه مهران ودرشمال شرقی بندری واقع شده‌است.
زبان اصلی فیلم عربی است و دوبله آن به فارسی توسط گوینده‌های ایرانی انجام شده است. رفعت هاشم پور (صفیه)، ناصر تهماسب (شمعون)، منوچهر والی زاده (سعید)، ژاله کاظمی (لطیفه)، سعید مظفری (مرد یهودی)، مینو غزنوی (همسر مرد یهودی)، احمد رسول زاده (رشید)، ژرژ پطروسی (مرد مسیحی همسایه)، ایران بزرگمهر (همسر مرد مسیحی) دوبلورهای نقش‌های اصلی این فیلم هستند.
ساختمان حاج بردی مظفری، این ساختمان در حدود ۱۰۰ سال پیش به سبک معماری روسی ساخته شده‌است. بنا در دو طبقه و با مصالح چوب اجرا شده و نمای اصلی آن رو به جنوب است. هر طبقه آن همانند سایر ساختمان‌های چوبی محله خوزینی‌ها دارای تراس چوبی و راهرو مرکزی در طبقات می‌باشد. در گوشه جنوب شرقی این ساختمان مسجدی قدیمی وجود دارد که در سال ۱۳۳۴ ه‍.ق توسط حاج مظفر مظفری بنا گردیده‌است.
این روستا در دهستان قلعه مظفری قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۷ نفر (۱۳خانوار) بوده‌است.
شهرستان کوار به همراه شهرستان‌های سروستان و خرامه، هر سه دارای یک نماینده در مجلس شورای اسلامی می‌باشند که تا کنون آقایان اسماعیل نوروزی در دوره چهارم، سعدالله روستا طسوجی در دوره ششم، نصراله کوهی در دوره هشتم و عبدالعلی رحیمی مظفری در دوره یازدهم از این شهرستان به مجلس شورای اسلامی راه یافته‌اند.
خاندان مظفری پس از مشروطه به مرور املاک و ثروت خود را از دست داد و ذوالفقاری‌ها جایگزین آنان شدند.
در طلیعهٔ انقلاب مشروطیت، نخستین بار احمد خان دریابیگی، کتاب دکامرون را قبل از انقلاب مشروطه در فاصله سال‌های ۱۲۸۲–۱۲۸۰ خورشیدی (۱۳۲۲–۱۳۲۰ ق) ابتدا به صورت یک سلسله در روزنامه مظفری بوشهر و بعداً به صورت یک کتاب در سال ۱۲۸۲ خورشیدی به چاپ رساند. ترجمهٔ دوم آن به دست حبیب شنوقی در دههٔ سی انجام شد که شامل کلیهٔ داستان‌ها می‌باشد. ترجمهٔ سوم به دست محمد قاضی صورت گرفت و انتشارات مازیار آن را پس از مرگ وی در سال ۱۳۷۹ منتشر کرد که به دلیل ممیزی تعدادی از داستان‌ها حذف شده‌است.
تو پشت ملت ما بشکنی نه دولت شاه تو بر درون خلایق مظفری نه برون
بر هر مراد و کام که داری مظفری وز هر سپهر هر چه بخواهی موفقی
بس ای امیری، که ماه و مریخ، درخت ما را فکنده از بیخ مظفری گفت برای تاریخ به  بازی ایران خراب گردید