مظفرعلی

معنی کلمه مظفرعلی در لغت نامه دهخدا

مظفرعلی. [ م ُ ظَف ْ ف َ ع َ ] ( اِخ ) از استادان فن نقاشی ایران در دوره صفویه ( اواخر قرن نهم و اوایل قرن دهم هجری )، که قسمتی از تصویرهای ایوان چهل ستون و عالی قاپو در اصفهان از آثار اوست.نقاش پسرخوانده بهزاد است که پس از وفات وی شاه طهماسب صفوی تربیت او کرد و او سرآمد نقاشان عصر شد. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). رجوع به تاریخ ادبیات ایران ادوارد براون ج 4 ص 88 و مجمعالخواص ص 255 شود.

معنی کلمه مظفرعلی در فرهنگ فارسی

( ف. قزوین ۹۹٠ ه.ق ) از نقاشان معروف و خواهر زاده کمال الدین بهزاد است که در خدمت او این هنر را کسب و بمرتبه عالی رسید. طراح و صورت ساز بی نظیر بود و در خطاطی و شطرنج نیز بغایت استاد و گاهی شعر میگفت . پدر او حیدرعلی از اهل تربت بوده است بهمین جهت او را تربتی نوشته اند . ولی نشو و نمایش در تبریز و قزوین است . مظفر علی نزد شاه طهماسب معزز و محترم بود و تصاویر عمارت دولتخانه و چهل ستون در قزوین اکثرا از اوست .

معنی کلمه مظفرعلی در فرهنگ اسم ها

اسم: مظفرعلی (پسر) (عربی)
معنی: مرکب از مظفر ( پیروز ) + علی ( بلندمرتبه )، نام نقاش معروف ایرانی در دوره صفویه

جملاتی از کاربرد کلمه مظفرعلی

نخستین شورای وزیران کشورهای عضو پیمان در آستانه تشکیل بود و حسین علا آماده رفتن به بغداد بود اما او قبل از سفر به عراق در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۳۴ به دلیل درگذشت یکی از نمایندگان مجلس به مسجد سلطانی تهران رفت اما در شبستان مسجد هدف ترور مظفرعلی ذوالقدر از اعضای فداییان اسلام قرا گرفت اما با خوش‌شانسی گلوله اول به وی برخورد نکرد و گلوله دوم هم در لوله هفت‌تیر گیر کرد. ضارب که ترور را نافرجام دید با هفت‌تیر به نخست‌وزیر حمله کرد و به سر و صورت او ضربه‌ زد اما به سرعت در تور محافظان علا گرفتار شد. حسین علا چند روز بعد از این سوء قصد با سر باندپیچی راهی بغداد شد.
بعد از سوءقصد ناموفق به حسین علاء، طهماسبی به همراه اعضای اصلی فدائیان اسلام در ۶ آذر ۱۳۳۴ دستگیر و در سحرگاه ۲۷ دی ۱۳۳۴ به همراه سید مجتبی نواب صفوی، مظفرعلی ذوالقدر و سید محمد واحدی اعدام شد.پیکر وی در گورستان مسگر آباد به خاک سپرده شد.