مصوری

معنی کلمه مصوری در لغت نامه دهخدا

مصوری. [ م ُ ص َوْ وِ ] ( حامص ) نقاشی و صنعت نقاشی. ( ناظم الاطباء ).

معنی کلمه مصوری در فرهنگ فارسی

صورت سازی نقاشی

جملاتی از کاربرد کلمه مصوری

بدین ترتیب از شماره ۴۷۲ این نشریه که در تاریخ ۵ صفر ۱۲۷۷ هجری قمری انتشار یافت؛ نام روزنامه دولت عَلیّه ایران بر صفحه نخست آن دیده می‌شود. افزون بر تغییر نام، تغییر و تحولات دیگری نیز در این روزنامه به چشم می‌خورد که شاخص‌ترین و مهم‌ترین آن، اضافه شدن تصاویر بدان بود. بر این اساس، روزنامه دولت عَلیّه ایران نخستین روزنامه مصوری است که در تاریخ ایران انتشار یافته‌است.
پرورد و بکاست تا بدانند کسان کاین عالم را مصوری کامرواست
صورت نیافت عقل تو عقل مصوری گر نقش جان ندید تو جان منقشی
اگر بود قلم قدرتش ز دست افتد مصوری که کشد ناز آن چنان عارض
سزد که روی عبادت نهند بر در حکمش مصوری که تواند نگاشت نقش چنین را
آن گاه گوییم که هر چیزی که مر او را صورتی هست کز او بدان صورت فعلی همی آید که آن فعل از او جز بدان صورت نیاید، مر او را مصوری لازم است قصدی. و این قول بدان واجب شد گفتن که چیزهاست که مر او را صورت هاست کز آن فعل ها همی آید که (آن) فعل ها جز بدان صورت از او نیز بیاید، چو پاره ای سنگ یا گل که بر شکلی باشد که مر او را بدان صورت کسی به قصد نکرده باشد، بل (که) آن صورت مر او را به سبب جدا شدن دیگر اجزا باشد از او به حادثی یا جز آن. پس از او بدان صورت فعل ها آید که همان فعل ها از او جز بدان صورت (نیز) بیاید، چنانکه اگر سنگ چهار سو باشد، چو او را بشکنند و اندر ترازو نهند، هم گرانی خویش را از زمین برگیرد و اگر به آب اندر افتد، به آب فرو شود و اگر این سنگ گرد شود یا دراز شود یا کوفته شود یا خرد بباشد، همین فعل ها از اجزای او که به دیگر شکل شده باشد بیاید.
در حال حاضر این عمارت سفره‌خانه سنتی «نان و نمک فخرالملوک» است که به مدیریت داریوش مصوری می‌باشد. وی به همشهری می‌گوید که «اتاق آینه عمارت فخرالملوک با گچبری، آینه‌کاری و مقرنس‌های زیبا، بیننده را ساعت‌ها به تماشای خود مشغول می‌کنند». وی می‌افزاید که بازدید از این بنا و برنامه‌های هنری و کارگاهی دایر در آن برای عموم رایگان است.
صورت نیافت عقل و تو عقل مصوری کس نقش جان ندیده تو جان منقشی
این مجموعه، بر پایهٔ داستان‌های مصوری به همین نام اثرِ ادگار پیر ژاکوبس ساخته شده‌است.
در ادامه مسیر ایفای نقش زنان اغواگر، گرین نقش اوا لرد[ص] را در فیلم نئو-نوآر جنایی شهر گناه: بانویی که به خاطرش می‌کشم (۲۰۱۴) ساخته فرانک میلر و رابرت رودریگز بازی کرد. این فیلم پر بازیگر که بر اساس کتاب مصوری به همین نام ساخته شده‌است و دنباله‌ای بر فیلم شهر گناه (۲۰۰۵) محسوب می‌شود در گیشه با شکست مواجه شد و نقدهای متوسطی دریافت کرد. آخرین فیلمی که در سال ۲۰۱۴ از گرین به روی پرده رفت، فیلم دانمارکی رستگاری ساخته کریستین لورینگ بود که علی‌رغم نظرات مثبت منتقدان در گیشه موفق عمل نکرد.
خال و خطش کشد به یقین هر مصوری اما کمان ابروی آن را چسان کشد
بود به‌قدرت او ذات قادری به‌کمال مصوری که مر او را چنین بود تصویر
بود آنجا مصوری قادر در میان مصوران نادر
احمد مهرنیا ۲ مهر ۱۳۳۴ در محلهٔ مصوری شهر کرمانشاه دیده به جهان گشود. پدرش اهل روستای زیدشت طالقان و از کارکنان شهربانی آن زمان بود. احمد یک ساله بود که خانواده به تهران برگشتند. او تحصیلات ابتدایی را در مدارس نظام‌مافی مهرآباد جنوبی و دبستان استاد بهمنیار واقع در محلهٔ شادآباد تهران به اتمام رساند و موفق شد در همین محل دورهٔ سیکل را نیز خاتمه دهد. کلاس دهم و یازدهم را در دبیرستان نظام‌مافی مهرآباد و دوازدهم را در دبیرستان ملی فیروز، نزدیک تقاطع خیابان‌های آزادی- نواب طی کرد.
پس از حملهٔ مغول و انقراض عباسیان توجه به شاهنامه در محافل رسمی نیز افزایش یافت و از جمله حمدالله مستوفی در اوایل قرن هشتم هجری در دوران ایلخانان تصحیحی از شاهنامه بر اساس نسخه‌های مختلفی که یافته بود ارائه کرد. در دوران تیموریان نیز، در سال ۸۰۴ شمسی در هرات، به دستور شاهزادهٔ تیموری بایسنغر میرزا نسخهٔ مصوری از شاهنامه تهیه شد و احتمالاً تعداد زیادی از روی آن نوشته شد.
همچنین اعضای علی‌البدل به ترتیب الفبا عبارتند از:، رضا شریفی، صحرائیان، دلارام غنیمی فرد، افشین کریمی، مصوری منش.
کی از نظر روی که بخاطر مصوری چون آینه زهر طرفم در مقابلی
بوعلی سینا در منطق دانشنامه می‌گوید «و قیاس بالجمله سخنی بود اندر وی سخنانی گفته که چون پذیرفته‌اید سخنانی که اندر وی گفته آمده بود از آنجا گفتاری دیگر لازمِ آید هر آینه، مثال این که اگر کسی گوید هر جسمی مصور است و هر مصوری محدث است این سخن قیاس بود زیرا که هر گاه که این هر دو قضیه پذیرفته آید و تسلیم کرده شود از اینجا سخنی دیگر لازم آید که هر جسمی محدث است و همچنان که اگر کسی گوید اگر عالم مصور است پس عالم محدث است و لیکن عالم مصور است.»
تالکین چهار فرزند داشت: جان فرانسیس روئل تالکین (۱۷ نوامبر ۱۹۱۷–۲۲ ژانویه ۲۰۰۳)، مایکل هیلاری روئل تالکین (۲۲ اکتبر ۱۹۲۰–۲۷ فوریه ۱۹۸۴)، کریستفر جان روئل تالکین (۲۱ نوامبر ۱۹۲۴–۱۶ ژانویه ۲۰۲۰) و پریسیلا ماری آن روئل تالکین (۱۸ ژوئن ۱۹۲۹–۲۸ فوریه ۲۰۲۲). تالکین توجه زیادی به فرزندانش داشت و نامه‌های مصوری از طرف بابا نوئل برای آن‌ها ارسال می‌کرد.
در سال ۱۸۳۸ هال با ایکین ازدواج کرد، که دختر وکیل بود. آن‌ها دو دختر و دو پسر داشتند. سارا در سال ۱۸۹۸ یا زودتر درگذشت. او به عنوان «خانم جیمز هال» کتاب مصوری به نام فنتزیا، و دیگر شعرها را چاپ کرد. نیویورک: جی.پی. پوتنام، ۱۸۴۹ (کتابخانه کنگره یک کپی دارد)