مسروب

معنی کلمه مسروب در لغت نامه دهخدا

مسروب. [ م َ ] ( ع ص )آن که در دماغ او دخان سیم رسیده محصور کرده باشد. ( منتهی الارب ). کسی که در خیاشیم و منافذ او دود نقره داخل شده ، در نتیجه گرفتار «حصر» و تنگی نفس شده باشد. ( از اقرب الموارد ).

جملاتی از کاربرد کلمه مسروب

در حال حاضر اتحادیه فرهنگی ارمنستان، به نام جامعه ارمنی‌ها مسروب ماشتوتس در این کشور وجود دارد که در سال ۱۹۸۹ در دوشنبه تشکیل شده‌است. این مرکز به مدت ۲۰ سال توسط مربی افتخاری جمهوری شوروی سوسیالیستی تاجیکستان، تلمان گورگن ووسکانیان تأسیس و هدایت شد. یک مدرسه روزانه ارمنی در سال ۲۰۰۹ تأسیس شد.
الفبای ارمنی (Ստեղծման պատմություն • مسروب ماشتوتس) •
در زمان بهرام شاپور بود، که مسروب ماشتوتس در سال ۴۰۴ میلادی الفبای ارمنی را ابداع کرد.
دو تا از برجسته‌ترین اتفاقاتی که تحت حکومت اشکانیان در ارمنستان اتفاق افتاد یکی تغییر دین به مسیحیت توسط گریگوری روشنگر در سال ۳۰۱ و دیگری ایجاد الفبای ارمنی توسط مسروب ماشتوتس در سال ۴۰۵ میلادی است. سلطه اشکانیان بر ارمنستان نشانگر غلبه ایرانیت بر این کشور است.
مسچیان در ۱۹۸۹ با خانواده‌اش به شهر بوستون آمریکا مهاجرت کرد، ولی در سال ۲۰۰۵ پس از ۱۷ سال به همراه همسرش به ارمنستان بازگشت. در ۲۰۰۷ ساختمان جدیدی برای موزهٔ مسروب ماشتوتس طراحی کرد. در ۲۰۱۵ موزهٔ کومیتاس وارداپت را طراحی کرد.
در دوران یزدگرد دوم (دوران پادشاهی از ۴۳۸ تا سال ۴۵۷ میلادی) مذهب عیسوی در ارمنستان در حال گسترش بود. یزدگرد می‌خواست آن مملکت را در مذهب زرتشتی نگاه دارد تا اینکه از ایران جدا نشود ولیکن مسروب ماشتوتس نامی ارمنی، در سال ۳۹۷ میلادی، خطی برای زبان ارمنی اختراع کرده بود که باعث استحکام مبانی ملیت آن‌ها گردیده بود.