مسجد جامع هرات
جملاتی از کاربرد کلمه مسجد جامع هرات
از این زون بهعنوان منطقه جغرافیای نیز استفاده میشود. پل مالان، مسجد جامع هرات و مصلای هرات از آثار ارزشمند تاریخی آن است. نماد ورزشی این زون طوفان است که به بادهای ۱۲۰ روزه هرات اشاره دارد. مشخصه جغرافیایی آن هریرود، سفیدکوه غربی و سیاه کوه غربی میباشد. بزرگترین شهر آن هرات و پس از آن فراه، غوریان و فیروزکوه میباشد؛ دیگر شهرهای آن کشک، کرُخ، سبزوار، اسلامقلعه، تورغوندی، پوشنگ و انجیل است.
شیوهٔ آزاد این تلویزیون در پخش موسیقی در اوایل موجب بروز مخالفتهایی در محافل مذهبی افغانستان گردید بهطوریکه برای مثال پس از افتتاح فرستنده زمینی این تلویزیون در شهر هرات جمعی از نمازگزاران در مسجد جامع هرات به گفته خودشان برای غروب تلویزیون طلوع دست به دعا برداشتند.
این بنا مدفن پبر احمد خوافی وزیر دانشمند شاهرخ تیموری است که به دستور وی ابنیه خیریه و عامالمنفعه بسیاری بنیان گردید، از جمله مدرسه غیاثیه خرگرد، مزار زین الدین ابوبکر تایبادی، مسجد جامع هرات و دهها اثر معماری دیگر. مکان مزبور درون شهر خواف واقع میباشد و دارای ورودی ایوان شکل است که دیوارهای پیرامون آن با ارتفاع ۵/۱ متر این قسمت را محصور نمودهاند. مزار پیر احمد خوافی نیز در میان ۲ قبر دیگر در این محدوده دیده میشود.
دستههای از عزاردان شیعه قصد داشتند وارد مسجد جامع هرات شوند که موجب مخالفت و شعار دادن عدهای از اهالی سنی حاضر در مسجد شد.
جمع دیگری از مردم نیز به شعاردهنده گان خشمگین میپیوندند و تجمعی شبیه به تظاهرات را تشکیل میدهند، آنها از طرف مسجد جامع هرات سمت مهدیه هرات حرکت میکنند، جاییکه بیشترین عزاداران حسینی را در خود جای داده بود.