مسابقت

معنی کلمه مسابقت در لغت نامه دهخدا

مسابقت. [ م ُ ب َ ق َ ] ( ع مص ، اِمص )مسابقة. مسابقه. پیشی گرفتن. سبقت. رجوع به مسابقة و مسابقه شود : امیر وی را بنواخت و بستود بدین مسابقت که نمود. ( تاریخ بیهقی چ ادیب ص 412 ). خردمند در جنگ... مسابقت روا ندارد. ( کلیله و دمنه ).
- مسابقت کردن ؛ سبقت گرفتن. پیشدستی کردن : دیگران... با یکدیگر پیشدستی و مسابقت می کردند. ( کلیله ودمنه ).
مسابقة. [ م ُ ب َ ق َ ] ( ع مص ) مسابقه. سباق. با کسی پیش گرفتن در دویدن یا در تاختن و نبرد کردن در آن. ( منتهی الارب ). پیشی گرفتن بر کسی در سباق. ( اقرب الموارد ). با کسی پیشی گرفتن در دویدن یا در تاختن. ( المصادرزوزنی ) ( دهار ) ( تاج المصادر بیهقی ). پیشی گرفتن با کسی در دویدن و تاختن و با یکدیگر تیر انداختن. ( مجمل اللغة ). پیشی جستن بر یکدیگر. مناهزة. همرانی. اسبدوانی. راجع به مسابقه و اسبدوانی در اسلام و تاریخچه ٔآن ، رجوع به تاریخ تمدن جرجی زیدان ج 5 ص 157 شود.

معنی کلمه مسابقت در فرهنگ فارسی

( مصدر ) مسابقه : فصل در مسابقت و تیر انداختن . جمع : مسابقات .

جملاتی از کاربرد کلمه مسابقت

از خصوصیات خاص مردم یونان علاقه به ورزش، تربیت قهرمانان ورزشی، تشویق قهرمانان، دادن صفت و عنوان خدایی بوده‌است ویل دورانت در این باره می‌گوید: ورزش در یونان قدیم از اصول مذهب بود و تمام خدایان و نیمه خدایان آنان ورزشکار بودند جشن‌ها و عیدهای فراوانشان آنقدر اهمیت داشته که در ایام بازی‌های ورزشی جنگ‌ها تحریم و رنج‌های اقتصادی مردم تا اندازه‌ای برایشان کم می‌شد؛ تقویم آنان جنبهٔ دینی داشت و بیشتر ماه‌های سال به نام اعیاد مذهبی که در آن ماه برپا می‌شد نام گذاری می‌شد مسابقت که امروزه در سطح جهانی اجرا می‌شود یادگار مردم یونان باستان است که هنوز هم پابرجا و مورد توجه همهٔ دنیا است.
جمله گفتند: اگر این صیاد بصیاد بر ما مسابقت نماید و درین میدان گوی دعوی بچوگان معنی بر باید و کاری کند که ما ندانیم کرد و شکاری کند که ما نتوانیم کرد جمله کمر خدمت او بر میان جان بندیم و سجود اورا بدل و جان خرسندیم.
آهن سم، پولادرگ، صاعقه انگیز، عفریت دل، کوه محمل. صرصر، عنان از مسابقت او برتافتی و برق خاطف، دو اسبه غبار او را در نیافتی.
به نظر می‌رسد که تکیون از هنر رزمی قدیمی‌تری به نام سوباک مشتق شده باشد اما اطلاعات مستند اندکی در مورد سوباک موجود است. به نظر نمی‌رسد که تکیون هیچگاه هنر رزمی چندان رایجی در شبه‌جزیره کره بوده باشد اما در حدود سال ۱۹۰۰ در هانیانگ (سئول کنونی پایتخت فعلی کره جنوبی و پایتخت وقت جوسان) تمرین می‌شد و در اواخر دوره جوسان مسابقات آن در کنار مسابقت سسیروم (نوعی کشتی کره‌ای) در جشن‌های ملی برگزار می‌شده‌است.