مزیدی
معنی کلمه مزیدی در فرهنگ فارسی
معنی کلمه مزیدی در دانشنامه عمومی
این روستا در دهستان شیوه سر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۸۰ نفر ( ۴۵خانوار ) بوده است.
جملاتی از کاربرد کلمه مزیدی
چون ندادی بران مزیدی نیست جو فدای تو باد وکه بر سر
محمدمهدی سیار شاعر تمامی قطعات این آلبوممیباشد؛ و فرید سعادتمند، هومن نامداری، علی مزیدی و میلاد بیضا تنظیمکنندگان این آلبوم هستند.
دهستان شیوهسر: که شامل روستاهای اریت، بانه وره، بلهای، ساتیاری، لاران علیا و لاران سفلی، مزیدی میرعبدلی، زرین چیا میوان
تل مزیدی ۱ مربوط به دوره هخامنشی است و در شهرستان خرم بید، بخش مشهد مرغاب، شمال دشت علفی، سمت جنوب تنگ حنا واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۴۲۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
دودمان مزیدی یک دودمان ایرانی عربتبار بود که در اواخر قرن هشتم میلادی بر منطقه شروان چیره شد و تا قرن سیزدهم بر آن حکومت کرد. این خاندان نام خود را از مزید الشیبانی گرفتهاست.
و به وجهی دیگر: خیرات یا غایات اند یا نه غایات، و غایات یا تام اند یا غیر تام، آنچه تام است سعادتی است که چون حاصل آید صاحبش طالب مزیدی نبود بران، و آنچه غیر تام است مانند صحت و یسار بود، که چون حاصل آید بران اقتصار نیفتد بلکه با آن چیزهای دیگر بباید، و غیر غایت مانند تعلم بود و علاج و ریاضت.
گر نباشد در چنین حالت مزیدی مر ترا عارضی بس باشدت بر لشکر میر متین
طفل لب تا حشر نگشادی لبان آب حیوان، چون مزیدی در لبن
هر چه وی خراب کند رحمت وی در آید، و آبادان گرداند. هر چه وی بغارت برد، تیغ غفران از وی واستاند، و مزیدی بر سر نهد.
تل مزیدی ۲ مربوط به دوره هخامنشی است و در شهرستان خرم بید، بخش مشهد مرغاب، شمال دشت علفی، ۲۰۰ متری جنوب تل مزیدی ۱ واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۸۹۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
همت خاقانی است طالب چرب آخوری چون سر کوی تو هست نیست مزیدی بر این
از ره ایمان در کفر مزیدی که چنین آمنوا برزنخت شد بنوشتن کفروا
گویی حیای صرف کشیدی تو در بصر گویی سخای ناب مزیدی تو با لبن
بس است آنچه گفتند، دانشوران مزیدی میسّر نباشد بر آن
میثم مروستی، علیرضا دریایی، آتنا اشتیاقی، پوررنگ پورشیرازی، رضا تاجبخش، مسعود آرامش، میلاد بیضا، پریسا دلفانی، میلاد سعدی، حمید دلنوازی، آرین قیطاسی، مهرداد عالمی، آرش ناصرالمعمار، بهزاد رواقی، امیر فرهنگ اسکندری و فرشید سعادتمند و تنظیم: فرید سعادتمند، هومن نامداری، میلاد بیضا و علی مزیدی نوازندگان این آلبوم هستند.
اهالی این روستا از عشایر فارس ایل خمسه؛ طایفه مزیدی ؛تیره شیرازی که به دامداری مشغول هستند.