مزه دار. [ م َ زَ /زِ ] ( نف مرکب ) بامزه. خوش طعم. خوش آیند به ذائقه. - مزه دار گردیدن ؛ بامزه شدن.مزه یافتن. خوش طعم شدن.
معنی کلمه مزه دار در فرهنگ فارسی
( صفت ) ۱ - آنچه دارای مزه است . ۲ - غذایی که دارای طعم خوش مزه است لذیذ .
جملاتی از کاربرد کلمه مزه دار
مواد لازم برای مزه دار کردن گوشت بسیار متنوع است و هر آشپز با توجه به دستور مورد علاقه خود عمل میکند با این حال بهطور معمول گوشت در مخلوطی از سس سویا، شکر، روغن کنجد، پودر فلفل سیاه، پیازچه، زنجبیل، پیاز و قارچ خوابانده میشود. مدت لازم برای مزه دار شدن گوشت از نیم ساعت تا یک شبانه روز بسته به سلیقه افراد متفاوت است.
بولگوگی (به کره ای:불고기) یک خوراک محبوب کره ای است که از کباب کردن تکههای نازک و مزه دار شدهٔ گوشت گاو، خوک یا مرغ تهیه میشود.
ساندویچهای خیار اغلب در ماههای تابستان یا در آب و هوای گرم تر مانند بخشهایی از هند مصرف میشود. تأثیر انگلیسی بر فرهنگ هند باعث شدهاست که ساندویچها در طول مسابقات کریکت و پیک نیک آخر هفته محبوب شوند. نوع هندی با چاتنی سبز مزه دار میشود و گاهی اوقات حاوی برشهایی از سیب زمینی آبپز است. ایندین ایرلاینز تا زمان ادغام آن در سال ۲۰۱۱، ساندویچ خیار را به عنوان بخشی از غذای گیاهی معمول خود در پروازهای داخلی کوتاه مدت سرو میکرد.
مادهٔ اصلی در تهیه این غذا برنج میباشد. به این ترتیب که برنج پخته شده و گرم را درون یک کاسه گود ریخته و روی آن مواد مختلفی مانند انواع سبزیجات تفت داده شده یا مزه دار شده، کیمچی، خمیر فلفل چیلی، سس سویا، خمیر سویا، تخم مرغ خام یا نیمرو شده و برشهای نازک گوشت (معمولاً گوشت گاو) قرار میدهند. پیش از خوردن میبایست محتویات کاسه را خوب باهم مخلوط کرد.
در تابه دیگری مرغ مزه دار شده را با یک قاشق روغن تفت دهید.
سالاد ماکارونی نوعی سالاد پاستا است که به صورت سرد با ماکارونی آرنجی پخته شده سرو میشود و معمولاً با سس مایونز تهیه میشود. بسیار شبیه سالاد سیب زمینی یا سالاد کلم در استفاده از آن، اغلب به عنوان مخلفات برای باربیکیو، مرغ سرخ شده یا سایر غذاهای سبک پیک نیک سرو میشود. مانند هر غذا، تنوع ملی و منطقه ای فراوان است اما بهطور کلی با پیاز خام خرد شده، شوید یا خیارشور شیرین و کرفس تهیه میشود و با نمک و فلفل مزه دار میشود.
گوشت فیله مرغ را به قطعات کوچک برش داده و سپس با آب لیمو، زعفران، نمک و فلفل مزه دار کنید.
سالاد شیرازی، مخلوطی از خیار، گوجهفرنگی و پیاز است که پس از اینکه به صورت نگینی و مساوی خرد شدند، با آبغوره، نمک، فلفل سیاه و نعناع خشک مزه دار میشود.
ساجی سنتی و اصیل از گوشت گوسفندی تشکیل شدهاست که فقط در نمک با مقداری ادویه مزه دار شدهاست.