مزبوره
معنی کلمه مزبوره در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه مزبوره
عبدالرحیم ابن محمد ضرابی تاریخنگار عصر قاجاریه در کتاب تاریخ کاشان نوشتهاست. و رودخانه هشتم همزر است و آن چنان است که از کوههای مزرعه اکبر آباد که آن طرفش رودخانه وصف و شاه اسمعیل و بلوکات قم است الی دهنه رودخانه مزبوره همه رودخانهها هم وصل میشوند و سیل بزرگی برخواسته و سراشیب از مزرعه همزر گذشته و سر به به جلگه و همواری کاشان میگذارد. این آب از وسط مزرعه همزر که متعلق به اهالی سار است گذشته و در انتها به قریه مشکان و نصرآباد رسیده و وارد کویر و دریای نمک میشود.
انواع کشتیهای کوچک و بزرگ و قایقها و آسیاها و حمامهایی که روی رودخانه و دریا ساخته میشود و میتوان آنها را حرکت داد و کلیه کارخانههایی که نظر به طرز ساختمان جزو بنای عمارتی نباشد داخل در منقولات است ولی توقیف بعضی از اشیاء مزبوره ممکن است نظر به اهمیت آنها موافق ترتیبات خاصه به آید.
در یزدان که در وسط منطقه مزبوره واقع است علائم تمدن قدیم خراسان مشاهده میشود. در عهد قدیم چندین قنات که به چاهها اتصال داشته و برای آوردن آب از مشرق به مغرب اختصاص داشت در آنجا وجود داشته و مناطق واقعه در مشرق دغ پترکان مزروع بودهاند. فعلاً سه مزرعهٔ موسوم به یزدان و نظرخان و کبوده در آنجا وجود دارد و فقط سه رشته از قنوات قدیمه را دائر کردهاند.
این منطقه به واسطهٔ گرمای فوقالعاده در تابستان غیرقابل سکونت میباشد. عشایری که در فصل تابستان در کوههای واقعه در مشرق منطقهٔ مزبوره زیست مینمایند زمستان را در آنجا به سر میبرند و نظر به اینکه یک قسمت مهم سال را در آنجا میگذرانند منطقهٔ مزبور را مثل منزل خود تصور میکنند. عشایر
مزرعههای مزبوره را هر گاه کلیه قنوات تعمیر شود میتوان توسعه داد و در آنجا ایرانی چادرنشین دیده نمیشود زیرا دهقانان ایرانی زارع میباشند.