مزارعی. [ م َ رِ ] ( اِخ ) دهی است مرکز دهستان مزارعی بخش برازجان شهرستان بوشهر، در 30هزارگزی شمال برازجان و 4 هزارگزی رودخانه دالکی ، در جلگه گرمسیر واقع و دارای 1073 تن سکنه است. آبش از رودخانه دالکی و چاه ، محصولش غلات ، خرما، صیفی ، شغل مردمش زراعت است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ). مزارعی. [ م َ رِ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای یازده گانه بخش برازجان شهرستان بوشهر است. این دهستان محدود است از شمال به ارتفاعات تکاب و شکارگاه و از جنوب به رودخانه شاهپور و دهستان شبانکاره و از شرق به دهستان های زیر راه و دالکی و از غرب به بست شبانکاره. رودخانه شاهپور از وسط دهستان جاری است. این دهستان تقریباً در شمال بخش واقع و هوای آن گرم و آب مشروب و زراعتی آن از رودخانه های شاهپور و دالکی و چاه تأمین می شود. محصولش غلات و خرما و شغل مردمش زراعت است. از 15 آبادی تشکیل شده و جمعیت آن در حدود 2800 نفراست. آبادیهای مهم آن عبارتند از: پلنگی ، شول ، سیاه منصور، جره بالا، گونه سرخ ، میلک. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).
معنی کلمه مزارعی در فرهنگ فارسی
یکی از دهستانهای یازده گانه بخش برازجان شهرستان بوشهر . این دهستان از ۱۵ آبادی تشکیل شده و جمعیت آن بالغ بر ۲۸٠٠ تن است . آبادیهای مهم آن عبارتند از : پلنگی شول سیاه منصور گونه سرخ میلک . محصول : غلات و خرما . دهی در شهرستان بوشهر
جملاتی از کاربرد کلمه مزارعی
مزارع دو هزار و سه هزار (مزارع پرورش ماهی دیگری در نقاط غیر کوهستانی مانند مزارعی در روستاهای میرشمس الدین، آب کله سر، کبودکلایه و خرمآباد وجود دارند)
وی در بیست و دومین دوره مجلس نیز با کسب ۲۲۴٬۳۱۴ رأی از ۲۷۵٬۱۸۴ رأی مأخوذه، حائز اکثریت آرا شد. عملکرد او در مجلس، در حوزهٔ زنان، طرح و تصویب لایحه حمایت از خانواده، توسعهٔ مراکز سوادآموزی و حرفهآموزی، همکاری با وزارت بهداری در امر بهداشت و تنظیم خانواده بود. شعارهای او مبنی بر سهیم شدن زنان روستایی در درآمد مزارعی که روی آن کار میکردند، همچنین سهیم شدن زنان در دارایی خانواده بود. وی توجه خاصی به برگزاری جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران داشتهاست. بیشترین صحبت وی در مجلس دربارهٔ روز مادر و مقام مادر و سپس ۱۷ دی بود. او از ستایشگران رضاشاه و محمدرضا شاه بود.[نیازمند منبع]
به عنوان یک علف هرز کشاورزی در نظر گرفته میشود (از این رو نامهای رایج آن شامل «ذرت» و «مزرعه» است. خشخاش هنوز هم ممکن است در مزارعی که از علف کشها استفاده نمیشود و همچنین در آیش ظاهر شود. و رقم آن مانند خشخاش شرلی بهطور گسترده در باغها کشت میشود از زمان جنگ جهانی اول، در کشورهای مشترک المنافع به عنوان نماد و یادی برای سربازان کشته شده استفاده شدهاست.
سرود آرزو کتابی از فخر الدین مزارعی است که در سال ۱۳۶۹ منتشر و در مراسم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران بهعنوان کتاب شایسته تقدیر معرفی شد.
بوخان و همسرش هانا سه فرزند دارند. آنها مالک و مدیر مزارعی هستند که در آنجا اسب و بیش از ۱۰۰ نوع گوجهفرنگی و سبزیجات پرورش میدهند. خانوادهٔ بوخان صاحب یک غرفهٔ محصولات کشاورزی هستند که در آن انواع جدیدی از گوجهفرنگی پرورش میدهند و محصولات شان را به خیریهها اهدا میکنند. محل سکونت اصلی بوخان در پالم بیچ، فلوریدا است.
پرورش حشره لاک برای تولید ماده اولیه لاک از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار است. برای این منظور، مزارعی شبیه به مزارع درخت ایجاد میشوند که در آنها درختان با قطر تنه ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر میتوانند به مدت ۱۵ تا ۲۰ سال مورد استفاده قرار گیرند. درختان دو بار در سال هرس میشوند تا ترشحات لاک حشرات جمعآوری شود و رشد جدید تحریک شود. پس از برداشت، لاک از شاخهها جدا شده، شسته، ذوب و به لاک خام تبدیل میشود.
در سال ۱۸۹۷، تقیاف با فروش میدانهای نفتی خود به یکی از شرکتهای نفتی بریتانیایی، در عرصهٔ غیرنفتی شروع به فعالیت نمود. کارخانهٔ بافندگی باکو که از سوی وی تأسیس شد، اقدامی آغازگر در راستای تولید پنبه در آذربایجان به حساب میآید. وی با هدف تأمین کارخانهٔ بافندگی با مواد اولیه، مزارعی برای کاشت پنبه در ناحیه «یولاخ» خرید و در سال ۱۹۰۹ در شهرستان «جواد» کارخانهٔ تصفیه پنبه تأسیس نمود.
سومریها مردمانی غیرسامی بودند و به زبانی تکخانواده سخن میگفتند. شماری از زبانشناسان بر این باورند که میتوانند زبانی زیرلایه را تحت زبان سومری تشخیص دهند. نام برخی از شهرهای بزرگ سومری به زبان سومری نیست که نشان از تأثیر ساکنین پیشین دارد. با این حال یافتههای باستانشناسی نشان از تداوم روشن و لاینقطع فرهنگی از زمان دورهٔ عبید (۴۷۰۰–۵۳۰۰ پ.م. کربن ۱۴) در جنوب میانرودان دارند. مردمان سومری که در این مناطق سکونت گزیدند در مزارعی به کشت پرداختند که توسط رسوبات رودهای دجله و فرات بارور گشته بودند.
روشهای آبیاری قطرهای برای بخش زراعت و باغبانی مؤثر بوده و در کشاورزی پیشرو از روشهای آبیاری قطرهای و تیپ استفاده میکنند. لولههای تیپ دارای انواع یک، دو و سه ساله هستند و با توجه به شرایط آب منطقه میتوانند در مزارع مختلف کاربرد داشته باشند که نوع یکساله آنها میتواند در مزارعی که آب مناسبی ندارد، مورد استفاده قرار گیرد. در برخی مناطق که تلفات آب بیشتر از ۵۰ درصد است، میتواند روش آبیاری تیپ جایگزین مناسبی برای روشهای مرسوم باشد.
مانند الگوی اولیه سکونت، مناطق مسکونی در اطراف آبراههها قرار گرفته و مزارعی که به ویژه بزرگترین دریاچهها آنها را احاطه کردهاست. دریاچهها قابل کشتیرانی هستند، و رودهای کومییوکی و ککمنیوکی کشتیرانی از رود به دریا را ممکن میکند. بهطور مشابه، دریاچهها سه منطقه قابل کشتیرانی جداگانه را تشکیل میدهند. دریاچه نسییروی تا ۱۰۰ کیلومتری شمال تامپره قابل کشتیرانی است، در حالی که دریاچههای پوههیروی، وایاناوسی و روینه از قرن نوزدهم توسط کانالهایی به هم متصل شدهاند و آبراه مهم دیگری را تشکیل میدهند. از سوی دیگر، دریاچه پیینه (دومین دریاچه بزرگ فنلاند)، لاهتی و پیینه تاواستیا را به فنلاند مرکزی و یووسکوله متصل میکند.