مرنگ. [ م َ رَ ] ( اِخ ) مرنج. نام قلعه ای در هندوستان. ( برهان ). رجوع به مرنج شود. مرنگ. [ م َ رَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان انزان بخش بندرگز شهرستان گرگان در 5 هزارگزی جنوب غربی بندرگز بین دو راهی بندر گزبهشهر و گرگان در دشت معتدل هوایی واقع و دارای 980 تن سکنه است. آبش از یک چشمه بزرگ و دو چشمه کوچک و محصولش برنج ، غلات ، پنبه ، کنجد، مختصر نیشکر و شغل مردمش زراعت است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).
معنی کلمه مرنگ در فرهنگ فارسی
دهی از دهستان انزان بخش بندر گز شهرستان گرگان . دارای ۹٠٠ تن سکنه . محصول : برنج غلات پنبه کنجد نیشکر . ( اسم ) تشی . نام قلعه ای در هندوستان
معنی کلمه مرنگ در دانشنامه عمومی
مرنگ ( به انگلیسی: Meringue ) محصولی است که از به هم زدن سفیدهٔ تخم مرغ و شکر درست می شود و برای تهیهٔ شیرینی و کیک، یا تزئین آن ها به کار می رود. ادعا شده است که مرنگ اولین بار در کشور سوئیس و در دهکده مرینگن به وجود آمده است و نام مرنگ از نام شهر «مرینگن» گرفته شده است. کلمهٔ «مرنگ» اولین بار در سال ۱۷۰۶ در ترجمهٔ کتاب آشپز فرانسوی فرانسوا ماسیالوت در زبان انگلیسی ظاهر شد. به ازای هر سفیدهٔ تخم مرغ ۴۰ گرم شکر و برای قوی ترین و ثابت ترین مرنگ، قبل از زدن، برای هر سفیده تخم مرغ ۱/۸ قاشق چای خوری کرم تارتار اضافه می شود. شکری که در مرنگ استفاده می شود برای شیرین کردن مرنگ نیست بلکه ماده ای است که برای کمک به ایجاد و پایداری ساختار کف استفاده می شود. شکر آب دوست است و باعث استخراج آب از سفیده تخم مرغ می شود. با این کار شبکه پروتئینی سبکتر می شود و به استحکام و کشش کف می رسد. سه نوع مرنگ فرانسوی، سوئیسی و ایتالیایی انواع مرنگ را تشکیل می دهند. اگرچه سفیدهٔ تخم مرغ به عنوان یک منبع کم چرب، و دارای پروتئین بالا ازنظر تغذیه باارزش است، اما درصدی از مردم به علت ایجاد حساسیت قادر به خوردن سفیده نیستند. مرنگ یک ساختار پایدار نیست و در صورت نگهداری صحیح از ماندگاری کوتاه حدود دو هفته برخوردار است. ادعا شده است که مرنگ اولین بار در کشور سوئیس و در دهکده مرینگن به وجود آمده است و نام مرنگ از نام این شهر گرفته شده است. این نظر مورد اعتراض فرهنگ انگلیسی آکسفورد است که بیان می کند مرنگ یک کلمه فرانسوی با ریشهٔ ناشناخته است. نام «مرنگ» برای این شیرینی برای اولین بار در کتاب آشپزی فرانسوا ماسیالوت در سال ۱۶۹۲ به چاپ رسید. کلمهٔ «مرنگ» اولین بار در سال ۱۷۰۶ در ترجمهٔ کتاب ماسیالوت در زبان انگلیسی ظاهر شد. در دو نسخه از نسخه های دست نویس انگلیسی در اوایل قرن هفدهم دستورالعمل هایی برای نوعی شیرینی مشابه با مرنگ وجود دارد، اگرچه در کتاب دستورالعمل هایی که توسط خانم النور فتیپلیس ( حدود ۱۵۷۰ - حدود ۱۶۴۷ ) از ناحیهٔ گلاسترشر در سال ۱۶۰۴ نوشته شده، مرنگ، «نان سفید بیسکیت» نامگذاری شده و حیوان اهلی نامی است که در دست نوشته های جمع آوری شده توسط لیدی راشل فن ( ۱۶۱۲ / ۱۳–۱۶۸۰ ) از نول هاوس ، ناحیهٔ کنت انگلستان به مرنگ داده شده است. هنوز هم در منطقه لوآره در فرانسه به مرنگی که به آرامی پخته می شود به دلیل سبک بودن و بافت پر مانند «حیوان اهلی» pets گفته می شود.
جملاتی از کاربرد کلمه مرنگ
اگر چه رویال آیسینگ بهطور سنتی با سفیدهٔ تخم مرغ تازه تهیه میشود ولی میتوان به علت کم کردن خطر سالمونلا بهجای آن از پودر مرنگ نیز استفاده کرد.
زفیر (روسی: зефи́р همچنین ممکن است زفیر یا زفیر نوشته شود) از پوره میوه و توت با شکر اضافه شده و سفیده تخم مرغ زده شده تهیه میشود. معمولاً در کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق تولید و فروخته میشود. این دستور ادغام پاستیلای سنتی روسی با مرنگ فرانسوی است. فرم معمولاً شبیه مرنگ سنتی است. با این حال، برخلاف مرنگ تجاری، هرگز ترد نیست. هر دو نوع خالص و روکش شکلاتی رایج هستند. برخلاف سایر قنادیها از این نوع، پایه بیسکویتی ندارد.
مارتین صدایی با رنج ووکال تنور دارد. او سبکهای مختلفی از موسیقی لاتین را الهامبخش خود دانسته؛ از جمله سالسا، مرنگ و بولرو. او همچنین از هنرمندانی مثل گروه فانیا آل-استارز، سلیا کروز، ال گران کومبو د پوئرتوریکو و گیلبرتو سانتا روسا الهام گرفته که در کودکی مادرش به آنها گوش میداد. ریکی در مورد این هنرمندان گفته: «قدرت فرهنگ مردم جزیرهاش (پورتوریکو) را تحسین میکند.»
سد جگین در ۱۰۷ کیلومتری شمـال شرقی بندر جاسک استان هرمزگان و بر روی رودخانه جگین در محلی موسوم به تنگه دهنه مرنگ قرار گرفتهاست.