مرندی. [ م َ رَ ] ( ص نسبی ) منسوب به مرند از بلاد آذربایجان. ( از الانساب سمعانی ). || اهل مرند. || از مرند. ساخت مرند : سر بدخواه جاهت پی سپر باد چوفغفوری و خاقانی مرندی.سوزنی.
معنی کلمه مرندی در فرهنگ فارسی
از بلاد آذربایجان
جملاتی از کاربرد کلمه مرندی
ناشر این مجله، پیش از انقلاب اسلامی، مجلاتی را با همین هدف و با نام عمومی «پیک» منتشر میکردهاست. (ر. ک. مجلههای پیک). با افزودن سابقهٔ انتشار مجلهٔ «پیک جوانان» به رشد جوان، تاریخ انتشار شمارهٔ نخست مجله به سال ۱۳۴۹ خورشیدی خواهد رسید. در این دوره مجله با همکاری موسسهٔ انتشاراتی فرانکلین و تحت مسئولیت ایرج جهانشاهی اداره میشد. در میان شورای نویسندگان این دوره از مجله، نام نویسندگانی چون: کریم امامی، گلیامامی، ثمین باغچهبان، نجف دریابندری، اسماعیل سعادت، احمد گلشیری، حسن مرندی و علیاصغر مهاجر به چشم میخورد. نام احمد آرام و محمود بهزاد نیز ذیل عنوان مشاور آورده شدهاست.
مرندی برای نقشهایش در فیلم آمریکایی «دختری در شب تنها به خانه راه میرود» (۲۰۱۴) و «قندوز: حادثهای برای حاجی غفور» (۲۰۱۱) شناخته شد. مرندی در برلین زندگی میکند.
وی در تیر ماه سال ۱۳۶۴ از طرف دکتر فرهادی رئیس موقت دانشگاه به سمت رئیس دانشکده پزشکی مشغول به کار شد. باستان حق با حکم دکتر علیرضا مرندی در مرداد ۱۳۶۵ به سمت اولین رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران مسئولیت سازماندهی و تشکیل دانشگاه را تا مرداد ۱۳۷۶ عهده دار شد.
ستارخان و باقر خان با کمک و همکاری انجمن و مجاهدین و دیگر اهالی تبریز توانست یازده ماه یعنی از ۲۰ جمادیالاول ۱۳۲۶ تا هشتم ربیعالثانی ۱۳۲۷ در مقابل بیش از سی هزار نیروی مهاجم به فرماندهی عین الدوله و صمد شجاعالدوله و شجاع نظام مرندی مقاومت کند. بسیاری از اعضای انجمن تبریز و مجاهدین مشروطه جان خود را در راه عدالتخواهی و آزادی عرضه کردند.
حسن مرندی (۱۳۰۹–۱۳۸۳) روانپزشک و مترجم و ویراستار ایرانی بود. او از پیشکسوتان ویرایش زبان فارسی محسوب میشود.
حیدرخان عمواوغلی با اوجگیری جنبش مشروطه در بسیاری از رویدادهای انقلابی مشروطیت دست داشت. ظاهراً اندیشه ترور امین السلطان، صدر اعظم محمد علی شاه، هم از ذهن او برخاسته و از سوی عباس آقای صراف، داوطلبانه به اجرا درآمدهاست. پس از به توپ بستن مجلس به باکو رفت و در آنجا عدهای داوطلب فدایی را برای مبارزه با محمدعلی شاه و یاری مجاهدین تبریز روانه نمود و خود نیز به تبریز آمد. در جریان نبردهای تبریز در کشتن شجاع نظام مرندی با بمب دست داشت.
چون مرا سندس است و استبرق شاید ار قالی مرندی نیست
دیدگاههای سیاسی اصلی عباسی اتخاذ رویکرد تهاجمی در مقابل غرب، عدم سازش بر سر مسائل هستهای، مبارزه با گرایشهای لیبرالیستی و سکولاریستی در ایران، تأکید بر «تهاجم فرهنگی» غرب و «جنگ نرم»، و لزوم بازنگری در آموزش علوم انسانی در ایران هستند. گفته میشود احمدرضا پوردستان فرمانده پیشین نیروی زمینی ارتش ایران از شاگردان عباسی بوده و سالها فیلم کلاسهای او را میدیدهاست. عباسی اصولگرایانی همچون یحیی آل اسحاق، علیرضا مرندی و مرضیه وحید دستجردی را لیبرال و غیر انقلابی میداند.