مرانک

مرانک

معنی کلمه مرانک در لغت نامه دهخدا

مرانک.[ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان جمعآبرود بخش حومه شهرستان دماوند در 15هزارگزی جنوب دماوند و 6هزارگزی جنوب راه تهران به دماوند، در جلگه سردسیری واقع و دارای 560 تن سکنه است. آبش از قنات و محصول عمده اش غلات ، لوبیا، سیب زمینی ، مختصر میوه جات سردسیری و شغل مردمش زراعت است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

معنی کلمه مرانک در دانشنامه عمومی

مَرانَک محله ای درشهر آبسردو از توابع شهرستان دماوند واقع در شرق استان تهران می باشد. زبان مرانکی ها بعد از فارسی باگویش زبان تاتی می باشد.
این محله از طریق جاده فیروزکوه قابل دسترسی است.
مرانک اولین مرکز فناوری اطلاعات را در بین روستاهای ایران دارا بود، که در سال ۲۰۰۳ میلادی با کمک سازمان یونسکو ( undp ) ایجاد گردید. این طرح که بهره برداری آزمایشی آن از ۲۲/۴/۸۳ در مرانک شروع شده بود در روز سه شنبه مورخ ۲۰/۵/۸۳ به صورت رسمی و با حضور شخصیت های بلندپایه کشوری و محلی افتتاح گردید. طرح مذکور که توسط دفتر پژوهشی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و با مشارکت برنامه عمران سازمان ملل، در چارچوب همکاری های دولت جمهوری اسلامی ایران با دفتر سازمان ملل در تهران از ابتدای سال ۱۳۸۲ آغاز شده و هم اکنون با مستعمل شدن دستگاه های آن وسو مدیریت مدیران قبلی مرکز فناوری اطلاعات دیگر اثری از آن نمی باشد. {{منبع}}

جملاتی از کاربرد کلمه مرانک

خانه محمد باقر علوی مربوط به دوره پهلوی است و در شهرستان دماوند، روستای مرانک واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۴۸۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خانه میرزا یعقوب علوی مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان دماوند، روستای مرانک واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۴۸۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.