محی. [ م َح ْی ْ ] ( ع مص ) پاک کردن نوشته و نقش و جز آن را. ( از منتهی الارب ) ( آنندراج ). محی. [ م ُ ] ( ع ص ) زنده کننده ( دراصل محیی بود بر وزن مکرم ضمه بر یاء ثقیل برانداختند و یاء را ساکن کردند اجتماع ساکنین شد میان یای ثانی و تنوین یاء را حذف نمودند محی ماند ). ( غیاث ). محی. [ م ُ ح َی ی ]( ع ص ) زنده کننده ( این در اصل محیی بوده است ضمه بر یاء دشوار بود انداختند به اجتماع ساکنین یاء حذف شدمحی ماند در این صورت از باب تفعیل است ). ( غیاث ).
معنی کلمه محی در فرهنگ فارسی
زنده کننده
جملاتی از کاربرد کلمه محی
ویراست دوازدهم (۱۹۹۶) را مجموعهای از نویسندگان نوشتند: هیلگارد، ادوارد اسمیت، داریل بم، سوزان نولن-هوکسما و ریتا اتکینسون. این همان ویراستی است که محمدنقی براهنی و گروه مترجمان (یوسف کریمی، مهرناز شهرآرای، بهروز بیرشک، محمدنقی براهنی، مهرداد بیک، نیسان گاهان، رضا زمانی و مهدی محی الدین بناب) ترجمه کردند. این کتاب، بهرغم داشتن مترجمان وارد و تعلیمدیده در روانشناسی، با پشتوانهٔ علمی و معلومات انگلیسی لازم، تعدادی اشتباه فنی و اشتباه در ترجمه دارد که درگذشت براهنی، مانع از رفع این اشکالات شد.
بابا محی الدین (درگذشت:۸دسامبر ۱۹۸۶) صوفی سریلانکایی که نقش مهمی در وارد کردن تصوف به آمریکا و کانادا داشت.
از استبداد و به زندان انداختن او نه تنها مردم بلکه در خانواده سلطنتی اختلافات به وجود آمد. او در دوران حکومت خویش نمیخواست هیچ اثری از جنبشهای روشنفکری دیده شود. او در نخستین روزهای حکومت خویش در برچیدن افراد روشن ضمیر دوره امانیه آغاز نمود. ژورنالیستان مانند محی الدین انیس، مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه انیس نخستین جریده آزاد و مستقل افغانستان، عبدالحی داوی، مدیر مسئول روزنامه امان افغان و یکی از پیشتازان جنبش مشروطیت، عبدالرحمن لودین یکی دیگر از ژورنالیستان کشور که از پیشتازان مشروطیت و یکی از همکاران روزنامه سراج الاخبار بود دستگیر و روانه زندان شدند.
سخن شیخ محی ملت و دین چون نکرد این دل مرا تسکین
روستای قدس که به نام قدیمی آن قلعه محی الدین نیز شناخته میشود یکی از روستا های شهر تفرش محسوب میشود، که قدمت آن به کمتر از ۲۰۰ سال میرسد و شامل ۵۰ خانوار است و عمدتاً کشاورز و باغدار میباشند و محصولات آنها شامل گردو، بادام، زرد الو سیب و انواع صیفی جات میباشد.
علیاکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در سخنانی با کنایه زدن به رجبعلی خیاط گفتهاست: «البته من مخالف عرفان نیستم مثلاً عرفان محی الدین داریم که عرفان نظری را تأسیس کردهاست اما ای کاش عرفان همین محی الدین را ترویج میکردیم الان خیاط، بغال و بزاز و … را الگو میکنیم اینها افراد عوامی بودند که در عوامی خود متشرع بودند و به همین جهت عوالمی را طی کردهاند البته من به این افراد توهین نمیکنم و برایشان ارزش قائلم آنها افراد بزرگی بودند اما نمیتوانند امروزه الگو باشند آنها در عوامی خود پیشرفت کردند درحالی که عرفان معرفت و سواد میخواهد به جامعه دانشگاهی امروز نباید چنین افرادی را اینگونه تبدیل به الگو کنیم و جامعه معرفی کنیم.»
من محی العلم والعقول دری قدکری فی جنانه و جری
بابرا شریف بازیگر پاکستانی متولد 10 دسامبر 1954 است که به خاطر نقشهای سینماییاش در دهههای هفتاد و هشتاد شناخته میشود. او فعالیت تلویزیونی خود را با تبلیغات تلویزیونی آغاز کرد. او با همه پهلوانان نامدار زمان خود از جمله شهید، ندیم، وحید مراد، غلام محی الدین، محمدعلی و سلطان راهی کار کرد. او در فیلمهای اردو در پاکستان بسیار موفق بود و بهعنوان یک هنرپیشه همهجانبه نشان داد. به گفته برخی منتقدان، او بهترین بازیگر زن پاکستانی زمان خود بود . بابرا در بیش از 100 فیلم بازی کرد.
امروزه دامنهٔ این کوه به صالحیه مشهور است. کوه صالحیه مدفن شمار بسیاری از بزرگان و دانشمندان و از جمله محی الدین عربی ومولانا خالد شهرزوری است. هماکنون محلهٔ بزرگی است که تا دامنههای کوه امتداد پیدا کرده کاروانسراها و دو مسجد جامع و مدرسهها در آن واقع شدهاست. روزهای جمعه در جامع نماز میخوانند. یک بیمارستان و بازار بزرگی هم در این مکان قرار دارد. ساکنان نخستینش از اهالی بیتالمقدس بودند که شهر مزبور کوچیده به اینجا آمدند. این واقعه قبل از فتح صلاح الدین ایوبی در زمان حکومت مسیحیان بودهاست. بعد از سکونت اینان، مردمان زیادی نیز برای تبرکاً در این محله آمده اقامت کردند.
علامه کرباسچیان، رضا روزبه، محمدرضا مهدوی کنی، محمدباقر باقری کنی، سید حسن سعادت مصطفوی، سید حسین سعادت مصطفوی، محمدباقر محی الدین انواری، سید احمد علم الهدی، سید علی هاشمی گلپایگانی، حمید مولانا، محسنیان راد، کاووس سید امامی از جمله استادان وی هستند.
احیای مجدد آن طرفداران زیادی دارد که عبارت اند از شیخ عبدالقادر الصوفی، شیخ عمر وادیلو، شیخ عمران نزار حسین، جناب آصف شیراز، دکتور احمد کامیل محی الدین میرا، جناب عبدالرحمٰن مهدی، و احمد تهامسن و….
در اوت۲۰۱۷، مقامات بحرینی سید محی الدین المشعل، روحانی شیعه را دستگیر کردند. سید المشعل پیش از این حدود ۵ سال از سوی مقامات بحرینی مورد آزار و اذیت قرار گرفته بود.