گوشت کوب
معنی کلمه گوشت کوب در فرهنگ معین
معنی کلمه گوشت کوب در فرهنگ عمید
معنی کلمه گوشت کوب در فرهنگ فارسی
معنی کلمه گوشت کوب در دانشنامه عمومی
گوشت کوب را با حرکت متناوب تقریباً عمودی و چرخش هم زمان بین تقریباً ۴۵ تا ۱۸۰ درجه به دفعات به روی غذا می فشارند تا زمانی که کیفیت و نرمی مورد نظر بدست آید.
گوشت کوب پیوسته یک تنه، تک قطعه و بدون عضو جانبی یوده و از دو بخش تشکیل می شود:
• دسته - کله ای گرد دارد و دارای قطری کمتر نسبت به کوبه برای دست گرفتن است.
• کوبه - دارای قطری بیشتر نسبت به دسته برای کوبیدن مواد است که مقطع مخروطی "مسطح" آن زاویه ای بین ۱۰ تا ۲۰ درجه دارد تا ملات کاملاً خمیر نشود و در ضمن گوشت کوب بخاطر خلأ به کف دیگ نچسبد.
گونۀ سنتی و چوبی آن با روش خراطی و گونه های پلاستیکی و فلزی از راه ریخته گری ساخته می شود.
نسبت به نوع غذا، اندازه و حجم گوشت کوب نیز تغییر می کند، گوشت کوبی که برای «دیزی» به کارگرفته می شود و گاه «دیزی کوب» نامیده می شود تا حدی کوچک تر از گوشت کوبی است که برای «گوشت و نخودآب» یا «آب گوشت» استفاده می شود.
در زبان عامیانه از این واژه برای مخاطب قرار دادن فرد زمخت و بی نزاکت استفاده می شود.
معنی کلمه گوشت کوب در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه گوشت کوب
تهیه خورش قیمه بوشهری را با خیساندن لپه آغاز میکنیم. پس از آن پیازها را به صورت نگینی سرخ میکنیم و ادویه به آن میافزاییم. گوشت سر دست چرخ شده را به آن اضافه میکنیم. پس از مدتی لپهها را به محتویات قابلمه اضافه میکنیم. با تف داده شدن لپهها، وقت اضافه کردن آب جوش است. منتظر میمانیم تا لپه و گوشت پخته شوند. در مرحله آخر یک سیب زمینی پوست کنده را داخل قابلمه میاندازیم. همه محتویات پس از یک ساعت و نیم آماده چرخ شدن با گوشت کوب برقی است.