گلازر

معنی کلمه گلازر در لغت نامه دهخدا

گلازر. [ گْلا / گ ِ زِ ] ( اِخ ) از علمای آثار قدیمه است که از سال 1882 تا سال 1894م. چهار دفعه به عربستان رفت و هر دفعه یک یا دو سال در آنجا بسر برد و متن های مفصل به دست آورد و کتیبه ها و لوحه های زیاد کشف کرد. ( ایران باستان ص 50 ).

معنی کلمه گلازر در فرهنگ فارسی

از علمای آثار قدیمه است که از سال ۱۸۸۲ تا سال ۱۸۹۴ چهار دفعه بعربستان رفت و هر دفعه یک یا دو سال در آنجا بسر برد و متن های مفصل بدست آورد و کتیبه های و لوحه های زیاد کشف کرد .

جملاتی از کاربرد کلمه گلازر

آغاز تاریخ این حکومت از سبا پیش‌تر و با دولت معین همزمان یا قدری پس از ابتدای آن است و انقراض آن که مبدأ دورهٔ تاریخی جدیدی در مملکت سبا بود در قرن دوم پیش از میلاد و به احتمال قوی در حدود ۱۱۵ ق.م رخ داد. گلازر از کاشفان عمده آثار باستانی یمن نزدیک صد فقره کتیبه قتبانی را به‌دست آورده و از آنها نام بیست پادشاه قتبان را پیدا کرده است. ولی قبل از دوره سلاطین دوره فرمانروایان کاهن بود که به مُکرب یا مَکرب معروف بودند و نام هشت نفر از آنان نیز به‌دست آمده است. قتبان قبل از اقتدار دولت سبا مملکتی قوی و متحد اصلی دولت معین بود و با دولت سبا جنگید؛ ولی بعدها متحد دولت سبا شد و متفقاً دولت معین را منقرض ساختند و به اتفاق پادشاهی حضرموت هرسه بر ضد پادشاهی اوسان جنگیدند و آن را مغلوب کردند.
در اینجا ظاهراً هسته حقیقت وجود دارد، با این وجود به زمان بسیار زودتر از امپراتوری مادها و پایتخت آنها پاسارگاد اشاره دارد. این تئوری نظریه مهاجرت کوشیت - ایلامی را در سراسر عربستان، همان‌طور که توسط گلازر و هومل بیان شده‌است، پیشنهاد می‌کند: داستان قومی از ایلام، که در جزایر بحرین ساکن شده و سپس در امتداد عربستان جنوبی پراکنده شده‌است، و مظهر خود «قرمز» یا «قرمز» یا «گل آلود» در بسیاری از مکان‌ها، از جمله دریایی که کشتی‌های آنها را شستشو می‌دهد: «دریای سرخ»، یا به گفته آگاتارچیدس، «پادشاه سرخ»..