کسیان

کسیان

معنی کلمه کسیان در لغت نامه دهخدا

کسیان. [ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان چایپار بخش قره ضیاءالدین شهرستان خوی ، دره و معتدل است و313تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).
کسیان. [ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان مرگور بخش سلوانا شهرستان ارومیه. دامنه و سردسیر است و 275تن سکنه دارد. از نهر کسیان و چشمه مشروب می شود. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

معنی کلمه کسیان در دانشنامه عمومی

کسیان (چایپاره). کسیان، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان چایپاره در استان آذربایجان غربی ایران.
پل تاریخی کسیان
این پل در دهکده کسیان قرار دارد و در سال ۱۳۱۷ ش ساخته شده است. پل کسیان بر روی یک سطح سنگی بر روی کف رودخانه آق سو بنا شده است. این پل دارای نه چشمه با طاق های رومی است. مصالح به کار رفته در آن سنگ های تراشیده منظم و مصالح جدید است. این پل که در ۵۱ کیلومتری جاده خوی – ماکو واقع شده، ۷۰ متر طول و ۴٫۵ متر عرض و ۵ متر ارتفاع دارد و سنگ های سفید آن از قلعه اورارتویی بسطام در ۳ کیلومتری پل آورده شده اند.
این پل از بناهای مربوط به دوره قاجاریه می باشد و بر روی رودخانه آغ چای ساخته شده و از لحاظ معماری در عصر خود بی نظیر بوده است. این پل علاوه بر قدمت، هم بدلیل برقراری ارتباط بین چند روستای چایپاره و هم بدلیل پیدا شدن سنگ نبشتهٔ اورارتویی بسطام هنگام انتقال سنگ های قلعه، از شهرت نسبتا" زیادی برخورداراست. تا قبل از احداث جاده ترانزیتی ایران اروپا در ۳ کیلومتری قره ضیاءالدین، مهم ترین راه ارتباطی منطقه جاده قدیمی خوی - ماکو ( جاده حمزیان ) بوده و در طول خود از خوی تا ماکو دارای ۴ دهنه پل بوده که مهم ترین آن ها پل کسیان یا در اصطلاح محلی ( ( دوقوز گوز ) ) به معنای نه دهنه در کنار روستای کسیان می باشد. دلیل این نامگذاری وجود نه دهنه در بدنه این پل می باشد.
این روستا در شهرستان چایپاره قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۲۹۷ نفر ( ۸۹ خانوار ) بوده است.

جملاتی از کاربرد کلمه کسیان

تپه کسیان مربوط به هزاره اول قبل از میلاد است و در شهرستان خوی، بخش چایپاره، روستای کسیان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۹۱۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.