کسلیان

معنی کلمه کسلیان در لغت نامه دهخدا

کسلیان. [ ک َ س ِ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای بخش سوادکوه شهرستان شاهی است. این دهستان در خاور دهستان زیر آب واقع شده و منطقه ای است کوهستانی و جنگلی هوای آن معتدل و مرطوب است. دهستان از 16آبادی نزدیک بهم تشکیل شده و جمعیت آن در حدود 3000تن و قراء مهم آن عبارتند از کچید، اتو، لاجیم ، بهمنان. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

معنی کلمه کسلیان در فرهنگ فارسی

یکی از دهستانهای بخش سواد کوه شهرستان شاهی ( مازندران ) واقع در خاور دهستان زیراب جنگلی و کوهستانی معتدل و مرطوب دارای ۲۶ آبادی و ۳٠٠٠ تن سکنه . شغل مردم تهیه چوب جنگلی و شکار است .

جملاتی از کاربرد کلمه کسلیان

این روستا در دهستان کسلیان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۳ نفر (۲۵خانوار) بوده‌است.
بیشتر جمعیت دهستان کسلیان امروزه به زیراب کوچ کرده‌اند. به جرأت می‌توان گفت مردم کسلیان در شکل‌گیری شهر زیراب مهم‌ترین نقش را ایفا کرده‌اند. از این رو امروزه نیز در حیات مدنی و اجتماعی این شهر نقش مهمی را ایفا می‌کنند.
این روستا در دهستان کسلیان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۸ نفر (۲۳خانوار) بوده‌است.
این دهستان روستاهای متعددی را شامل می‌شود: سه روستای بهمنان، ولوکش، امیرکلا در این سوی رودخانه کسلیان و روستاهای کچید، پاشاکلا، لولاک، مته‌کلا، سنگ نیشت، سی پی، پیرنعیم و اتو در آن سوی رودخانه قرار گرفته‌اند. روستاهای ولیلا، سوخته سرا، لولاک، ززول، لاجیم نیز با فاصله دورتری از این روستاها در عمق جنگل‌های کسلیان قرار گرفته‌اند.
لولاک نام روستایی است با ۱۰۰ خانوار با جمعیت ۲۹۰ نفری در ارتفاع ۶۶۰ متری از سطح دریا در ۸ کیلومتری شهر زیراب در دهستان کسلیان محصور در میان جنگلهای شهرستان سوادکوه در استان مازندران .
در تاریخ ابن اسفندیار بارها نام کسلیان و قلعه‌های آن آورده شده‌است. حتی وجه تسمیه این دهستان در این کتاب «کیه سلیان» به معنی خانه یا پناهگاه سلیان دانسته شده‌است.
لولاک . [ ل َ ] (اِخ ) دهی از دهستان کسلیان، بخش سوادکوه شهرستان شاهی، واقع در هشت هزارگزی خاوری زیرآب . کوهستانی، معتدل، مرطوب و مالاریائی . دارای 50 تن سکنه . آب آن از چشمه و رود کسلیان . محصول آنجا برنج و غلات . شغل اهالی زراعت و راه آن مالرو است . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3).
این روستا در دهستان کسلیان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۶۵ نفر (۱۳۳خانوار) بوده‌است.
لاجیم را باید مرز جغرافیایی سوادکوه و دودانگه دانست. اما از نظر فرهنگی و اجتماعی مرز مشخصی بین کسلیان و دودانگه وجود ندارد و در گذشته ارتباطات گسترده‌ای بین مردم این روستاها و کسلیان وجود داشت.