کریستن سن

معنی کلمه کریستن سن در لغت نامه دهخدا

کریستن سن. [ کْری / ک ِ ت ِ س ِ ] ( اِخ ) آرتور کریستن سن . استاد دانشگاه کپنهاگ در 9 ژانویه 1875م. ولادت یافت و در 30 مارس 1945م. بدرود حیات گفت. تحصیلات او در دانشگاه کپنهاگ بود. زبان شناسی را نزد استاد فاضل وسترگارد فراگرفت ، سپس نزد آندرآس خاورشناس مشهور آلمانی تلمذ کرد. پس از ختم تحصیلات در دانمارک و آلمان و فراگرفتن زبانهای اوستایی و پهلوی وعربی و فارسی و زبانهای مهم اروپایی مطالعات دقیقی در فرهنگ ایران پیش از اسلام کرد. وی در رشته های داستانها و روایات ملی ایران ، ادبیات اوستایی ، ادبیات پهلوی ، لهجه های جدید ایران ، فرهنگ توده ایرانی ، تاریخ و تمدن ساسانی ، ادبیات فارسی و عربی اطلاعات کافی داشت و قریب 60 کتاب و رساله به زبانهای انگلیسی و فرانسوی و دانمارکی و آلمانی نگاشت. از کتب معتبر او می توان کتابهای زیر را نام برد: شاهنشاهی ساسانیان ، سلطنت قباد و ظهور مزدک ، یادداشتهایی در باب قدیمترین ادوار آئین زرتشتی ، تحقیق در آیین زردشتی ، تحقیق در آیین ایران قدیم ، داستان بزرگمهر حکیم ، آیا آیین زروانی وجود داشت ، کیانیان ، ایران در زمان ساسانیان ، حماسه شاهان در روایات ایران قدیم ، نمونه های نخستین بشر و نخستین شاه در تاریخ داستانی ایرانیان. ( از مزداپرستی در ایران قدیم چ دانشگاه صص 1-9 ). رجوع به همان کتاب و ایران در زمان ساسانیان مقدمه چ 2 شود.

جملاتی از کاربرد کلمه کریستن سن

در دانمارک علاوه بر تاریخ و ادبیات کهن فارسی، به فولکلور و ادبیات عامیانه ایرانی نیز توجه کرده‌اند و حتی برخی پژوهشگران به زبان‌های محلی مثل کردی پرداخته‌اند. برخی ایران‌شناسان دانمارکی مانند کریستن سن بارها به ایران سفر کرده‌اند و عضو فرهنگستان ایران نیز بوده‌اند.
خسرو پنجم (به چینی: 俱羅) پسر بهرام هفتم و نوه یزدگرد سوم بود که در حدود یک سده بعد از حمله اعراب، از آسیای مرکزی نقشهٔ بازپس‌گرفتن ایران را در سر می‌پرورانید. کریستن سن نیز نوشته‌است: در سال ۷۲۸ یا ۷۲۹ میلادی خسرو نامی از اسلاف یزدگرد سوم با ترکان همدست شد تا پادشاهی را به دست آورد، اما به مقصود خود نرسید.