کرگاه

معنی کلمه کرگاه در لغت نامه دهخدا

کرگاه. [ ک َ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای بخش ویسیان شهرستان خرم آباد است و محدود است از شمال به خرم آباد واز جنوب به دهستان کشور بخش پاپی و از خاور به بخش پاپی و از باختر به بخش ملاوی. قسمتی از این دهستان کوهستانی و قسمتی جلگه و هوای آن معتدل است. از 39 ده بزرگ و کوچک تشکیل گردیده و جمعیت آن 11هزار تن می باشد. قرای مهم آن عبارتند از: بدرآباد، ده باقر، ماسور، سلا و دره نصب. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

معنی کلمه کرگاه در فرهنگ فارسی

یکی از دهستانهای بخش ویسیان شهرستان خرم آباد واقع در جنوب خاوری بخش کوهستانی و معتدل دارای ۳۹ آبادی و ۱۱٠٠٠ تن سکنه .

جملاتی از کاربرد کلمه کرگاه

این روستا در دهستان کرگاه غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۴۸۵ نفر (۲۹۲خانوار) بوده‌است.
این روستا در دهستان کرگاه شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۹۴۰ نفر (۱۸۴خانوار) بوده است.
این روستا در دهستان کرگاه غربی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۹ نفر (۱۰خانوار) بوده‌است.
این روستا در دهستان کرگاه شرقی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۶۱ نفر (۹۲خانوار) بوده‌است.
تپه بلیلوند در شهرستان خرم‌آباد، بخش مرکز ی، دهستان کرگاه شرقی، روستای بلیلوند واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۱۵۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه خارزارآبی مربوط به عصر مس است و در شهرستان خرم‌آباد، بخش مرکزی، دهستان کرگاه شرقی، روستای خارزار آبی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۱۸۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه دیناروند سفلی در شهرستان خرم‌آباد، بخش مرکزی، دهستان کرگاه شرقی، ر وستای دیناروند سفلی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۱۳۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این روستا در دهستان کرگاه شرقی قرار دارد و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۹۱ نفر (۱۲۰ خانوار) بوده‌است.
تپه سفره مربوط به سده‌های اولیه و میانه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان خرم‌آباد، بخش مرکزی، دهستان کرگاه شرقی، روستای سالی بزرگ واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۱۳۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه سرخه ده علیا مربوط به سده‌های ۷ ه.ق است و در شهرستان خرم‌آباد، بخش مرکزی، دهستان کرگاه شرقی، روستای سرخه ده علیا واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۱۴۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.