کرویق
جملاتی از کاربرد کلمه کرویق
تپه کرویق مربوط به هزاره اول قبل از میلاد - سدههای متاخر دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان ورزقان، بخش بکرآباد، دهستان مرکزی، روستای کرویق واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۲۱۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کتاب جغرافیای طبیعی تاریخی سیستان نتیجهٔ تحقیق بیستسالهٔ دکتر حسن احمدی کرویق است که به دو صورت میدانی و کتابخانهای انجام شده. منبع مطالعات کتابخانهای نویسنده شامل تمام متون قدیمی پهلوی، اوستا، کتیبهها و همچنین متون جدیدترِ تاریخنگاران اسلامی و جغرافیانگاران غربیست. مطالعات میدانی نویسنده نیز بر روی سیستان ایران و سیستان افغانستان صورت گرفته است.
این روستا در پنج کیلومتری شهرستان ورزقان واقع شده است، که در همسایگی روستاهای صومعه دل، کرویق واقع شده است.
جغرافیای طبیعی تاریخی سیستان نوشتهٔ دکتر حسن احمدی کرویق با ۲۵ شکل، ۷۱ نقشه و ۱۰ جدول، در ۱۴ فصل به موضوعاتی از قبیل ریختشناسی کاسهٔ سیستان، زمینشناسی سیستان، سیلابهای هیرمند، نهرها و سدهای قدیمی آن و… میپردازد.
تپه امامزاده کرویق مربوط به سدههای متاخر دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان ورزقان، بخش مرکزی، دهستان بکرآباد، ۲۰۰ متری جنوب غربی روستای کرویق واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۲۱۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.