کرفتو

کرفتو

معنی کلمه کرفتو در لغت نامه دهخدا

کرفتو.[ ک َ رَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان اوباتو از دیواندره شهرستان سنندج. کوهستانی و سردسیر است و 400 تن سکنه دارد. غار تاریخی کرفتو میان این ده و مسعودآباد است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ). برای آگاهی بیشتر از غار کرفتو رجوع به فرهنگ جغرافیایی شود.

معنی کلمه کرفتو در دانشنامه عمومی

کرفتو (دیواندره). کرفتو یک روستا در ایران است که در دهستان اوباتو واقع شده است. کرفتو ۳۲۶ نفر جمعیت دارد.

معنی کلمه کرفتو در دانشنامه آزاد فارسی

کَرَفْتو
غار معروفی در استان کردستان، شهرستان سنندج. این غار شباهت فراوانی به قلعه دارد و جمعاً از ۲۵ اتاق سنگی تشکیل شده که بعضی طبیعی و بعضی ساختۀ دست بشر است. قدمت ساختمان این اتاق ها را حدود قرن ۳پ م می دانند. بر دیوار یکی از اتاق ها لوحه ای به خط یونانی و در اتاق دیگر، تصویری از سوارکاری در حال شکار آهو دیده می شود. بالای این نقش نام هراکلس (هرکول) با حروف یونانی نوشته شده و احتمالاً معبد معروف هرکول بوده است.

جملاتی از کاربرد کلمه کرفتو

تازه‌آباد مران، روستایی از توابع بخش کرفتو شهرستان دیواندره در استان کردستان ایران است.
این بخش از شمال به بخش کرفتو از جنوب و شرق به بخش مرکزی بیجار ازشمالغرب به بخش امام سقز و از غرب به بخش سارال و بخش سرشیو مریوان منتهی می گردد.
این روستا در دهستان کرفتو قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۲۸ نفر (۶۴ خانوار) بوده‌است.
آنومالی شمال کرفتو یک اندیس فلزی است که در حوالی شهر چاپان استان کردستان قرار دارد و مادهٔ معدنی موجود در آن، طلا است.سنگ میزبان این اندیس سنگ آهک دولومیتی و سنگ آهک فوزولین‌دار است
باشبلاغ در مسیر غار کرفتو قرار دارد؛ و از سایر دیدنی‌های آن کوه عبدلرزاق می‌باشد.
امین‌آباد (دیواندره)، روستایی از توابع بخش کرفتو شهرستان دیواندره در استان کردستان ایران است.
دهستان زرینه نام دهستانی در بخش کرفتو شهرستان دیواندره، استان کردستان در ایران است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۰۷۶ نفر (۱۳۶۶ خانوار) بوده‌است.
بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت بخش کرفتو شهرستان دیوان دره در سال ۱۳۸۵ برابر با ۱۸٬۹۳۸ نفر بوده است.
آنومالی غرب کرفتو یک اندیس فلزی است که در حوالی شهر چاپان استان کردستان قرار دارد و مادهٔ معدنی موجود در آن، طلا است.سنگ میزبان این اندیس سنگ آهک است
از غار کرفتو و سقز گذشتیم و به هنگام مغرب وارد بوکان شدیم. دهی است که دریاچه بسیار خوبی داشت و آب زلالی از آن جاری بود. تحقیق کردیم گفتند «قریه از مرحوم عزیزخان سردار بوده» که الان ملک پسرش سیف‌الدین خان است.