کراتیت
معنی کلمه کراتیت در فرهنگ فارسی
معنی کلمه کراتیت در دانشنامه آزاد فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه کراتیت
آسیب نیز میتواند توسط لنزهای تماسی نرم یا سخت که بیش از حد در چشم ماندهاند ایجاد شود. آسیب ممکن است حتی هنگام برداشتن لنز نیز اتفاق بیوفتد. علاوه بر این اگر قرنیه بیش از حد خشک شود ممکن است شکننده تر شده و به راحتی توسط جنبش در سراسر سطح چشم آسیب ببیند. لنز تماسی نرم با قرار گرفتن در چشم در طول شب بهطور گسترده به کراتیت گرم منفی (عفونت قرنیه) به خصوص توسط باکتری شناخته شده سودوموناس آئروژینوزا پیشرفت کند. هنگامی که دریک قرنیه سایش رخ میدهد، یا به دلیل تماس با لنز خود یا منبع دیگری، قرنیه مجروح بسیار بیشتر مستعد ابتلا به این نوع عفونت باکتریایی است.
تبخال چشمی میتواند تولید یک زخم دردناک روی پلک یا سطح چشم کند و باعث التهاب و ورم قرنیه شود. درمان سریع با داروهای ضد ویروس از تکثیر ویروس و تخریب سلولهای اپیتلیال قرنیه (لایه سلولهای سطح قرنیه) جلوگیری میکند. بهر حال عفونت میتواند به لایههای عمقی تر قرنیه منتشر شده و باعث گرفتاری شدید تر یعنی گرفتاری استرومای قرنیه (بستر قرنیه) یا در اصطلاح کراتیت استرومایی شود که منجر به فعال شدن سیستم ایمنی بدن و تهاجم آن به قرنیه و انهدام سلولهای استرومای قرنیه میشود. درمان کراتیت استرومایی (عفونت بستر قرنیه) نسبت به گرفتاری سطحی قرنیه مشکلتر است. حملات عود کراتیت استرومایی میتواند منجر به اسکار (نسج جوشگاه) قرنیه شود که باعث کدورت قرنیه، کاهش بینائی و حتی کوری میشود.
تری فلوریدین در درمان کراتیت هرپسی (التهاب قرنیه ناشی از ویروس تبخال) بکار میرود، هم کراتوکونژونکتیویت اولیه و هم عفونت هرپسی راجعه.
بعضی از موارد بدون درمان (فقط با استفاده از اشک مصنوعی و قطره آنتیبیوتیک) بهبود مییابند ولی دخالت عمل جراحی توصیه شدهاست. عوارض جراحی درونبرگشتگی عدم ترمیم پلک، عفونت پلک و خونریزی و کراتیت قرنیه میباشد.
استفاده نادرست از این داروها موجب به وجود آمدن چالش در هنگام تشخیص بیماریهای چشمی میشود. زمانی که بیمار دچار کراتیت و درد چشمی شدید مقاوم به درمان است، میتوان احتمال استفاده نادرست از بیحسکننده سطحی را در نظر گرفت. همچنین در این موارد باید سابقه استفاده ی سو از داروهای دیگر را نیز بررسی کرد.
تبخال چشمی مثل سایر عفونتهای تبخالی (هرپسی) قابل کنترل است. حدوداً ۴۰۰۰۰۰ نفر از مردم آمریکا سابقه گرفتاری با تبخال چشمی را دارند و سالانه ۵۰۰۰۰ مورد جدید دیده میشود که ۲۵٪ موارد آن از نوع کراتیت استرومایی است. در ایران نیز عفونتهای تبخالی چشم شایع است. میزان عود تبخال چشمی طی یک سال ۱۰٪، طی دو سال # طی ۲۰ سال ۶۳٪ درصد است. معتقدند که بعضی از فاکتورها نظیر: تب، استرس، نور خورشید و ضربات باعث عود تبخال میشود.